ISTORIJSKI USPEH GIMNAZIJALACA Prvi put na državnom prvenstvu u košarci i basketu

19:59

24.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Košarkaši Gimnazije „Uroš Predić” iz Pančeva postigli su u ovoj školskoj godini neverovatan uspeh. Oni su se prvi put u istoriji svoje škole i čitavog grada, plasirali na državno prvenstvo u dve discipline: u basketu 3×3 i košarci 5×5.

Iz dana u dan svedoci smo da se sport u Srbiji razvija munjevitom brzinom. Sjajni rezultati vidljivi su u svim uzrasnim kategorijama, od pionira i juniora, preko kadeta, do seniora. Sa tim u vezi, posetili smo pančevačku Gimnaziju „Uroš Predić“, čiji su košarkaški timovi ostvarili rezultate kakve naš grad ne pamti. Oni su se prvi put u istoriji svoje škole i čitavog grada plasirali na državno prvenstvo u dve discipline, a to su basket 3×3 i košarka 5×5, osvojivši tri stepena takmičenja – opštinsko, okružno i međuokružno i donevši školi 6 pehara. Profesorka fizičkog u Gimnaziji „Uroš Predić“ Aleksandra Radmanović, nije krila oduševljenje ostvarenim rezultatom.

„Naravno da sam zadovoljna i presrećna zbog ovog rezultata koji su ostvarili naši momci. Ono što nama sada sleduje su Olimpijske igre u Novom Sadu koje će održati od 24. do 30. maja. Ovo je veliki rezultat za našu školu s obzirom da u poslednjih 20-ak godina nijedan naš tim nije otišao na republičko takmičenje. Značajno je između ostalog i što Gimnazija ove godine slavi 160 godina postojanja, i drago nam je što u godini kad slavimo taj veliki jubilej, idemo i na Olimpijske igre“ – rekla je Aleksandra Radmanović.

Kapiten i predvodnik ekipe u basketu 3×3, Vuk Božić, istakao je da mu je velika čast što je bio deo tima koji se upisao u istoriju Gimnazije „Uroš Predić“.

„Plasman je velika čast za našu školu sam po sebi. Mislim da su momci dali svoj maksimum u svakom trenutku, iako je bilo momenata kada je proradila sujeta, drago mi je da smo i to prošli zajedno. Stvarno sam zadovoljan, i jako mi je drago zbog ostvarenih ambicija, kako njihovih, tako i moje lično“, rekao je Vuk Božić.

Profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji „Uroš Predić“ Filip Hakaj, bio je i trener basketaške ekipe 3×3. On je ovom prilikom naglasio da je ponosan na celokupan tim koji je na najbolji mogući način predstavio ovu obrazovnu ustanovu.

„Izuzetno sam zadovoljan, učenici su bili veoma motivisani za celo takmičenje. Konkurencija je bila velika, učestvovale su škole iz Vršca, Zrenjanina, Beograda, tako da sam kao profesor izuzetno zadovoljan igrom i zalaganjem celog tima, mi smo predstavili školu na izuzetno visokom nivou“, rekao je Filip Hakaj.

Veljko Keljević bio je kapiten ekipe u košarci 5 na 5. On je istakao da je bilo važno što se ekipa poznaje već neko vreme, s obzirom da većina momaka trenira košarku u istom klubu.

„Imamo tu sreću što većina nas trenira zajedno, tako da smo već i uigrani. Košarka je sport koji ja volim i koji igram svim srcem za Gimnaziju, a nadam se da ćemo vas uskoro obradovati i medaljam sa Olimpijade u Novom Sadu“, rekao je Veljko Keljević.

Ekipa 5×5 će se na Olimpijskim igrama u Novom Sadu takmičiti 25. i 26. maja, a ekipa 3×3 svoju šansu, da uzme i „olimpijsko” zlato, ima 29. maja. Sudeći po svemu što su ovi momci do sada postigli, imamo razloga da se nadamo lepim vestima i iz „Srpske Atine“, a isto tako imamo razloga da već sada budemo preponosni na njih.

(Pančevac/RTV Pančevo)

TRUBAČI I KOLO ZA KRAJ SREDNJE ŠKOLE

Stevanović: Maksimalna podrška Gimnaziji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.