Na prvom takmičenju u kuvanju čorbe pobedio Dejan Markov

U ..Jabukovom cvetu“ nadmetalo se sedam žitelja ovog prelepog vikend naselja, a njihove kulinarske veštine procenjivao je stručni žiri

09:35

01.07.2024

Podeli vest:

Foto: Ivana Živkov

Premijerno takmičenje u kuvanju riblje čorbe u kamperskom naselju „Jabukov cvet“ u blizini Dunava nadomak Brestovca održano je u subotu, 29. juna, u organizaciji uprave takmošnjeg udruženja kampera „KKK Beograd“.

Tom prilikom nadmetalo se sedam žitelja ovog prelepog vikend naselja, a njihove kulinarske veštine procenjivao je stručni žiri, kojim je predsedavao Branko Jovanović.

On je istakao da je komisija standardno ocenjivala izgled, ukus i gustinu, a organizator je za najbolje obezbedio pehare i druge vredne nagrade.

Na kraju je pobedio Dejan Markov, ispred Dragana Živkova i Nikole Pantelića.

Prvoplasiranom je ovo bilo prvo takmičenje i odmah mu se posrećilo, a naveo je da su za kvalitetnu čorbu potrebni dobri prirodni začini i više vrsta ribe, kao što su njegovom slučaju – šaran, som, mrena i deverika, ali i naglasio da je tajni sastojak zapravo ljubav.

Jovanović je dodao da je tajna i u tome da treba što više puta učestvovati na ovakvim nadmetanjima, a on sam ima oko 600 nastupa na kulinarskim okupljanima tog tipa.

(Pančevac/J. Filipović)

JABUKOV CVET U BANATSKOM BRESTOVCU RAJ ZA KAMPERE Ovde svi živimo kao velika porodica, vikendom i leti ovde boravi oko 200 ljudi!

JOŠ SE PRIČA O PRVOMAJSKOM URANKU Evo ko je roštiljao na BRESTOVAČKOM DUNAVCU i u kampu JABUKOV CVET

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.