ZA CIVILNI SEKTOR Javni poziv za programe i projekte otvoren je do 15 jula

13:56

02.07.2024

Podeli vest:

Pančevac / Milan Šupica
Požurite - rok za prijavljivanje projekata udruženja do sredine jula

Udruženja građana, kao i crkve i verske zajednice, mogu i ove godine da računaju na podršku grada za svoje projekte. Javni poziv za programe i projekte otvoren je do 15 jula.

Cilj, kako ne zvanično zove, „Konkursa za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti pružanja podrške i osnaživanja udruženja građana Grada Pančeva u 2024. godini“ je da osnaži i razvije civilni sektor u Pančevu tako što će unaprediti uslove za rad udruženja i finansijski podržati njihove programe i projekte.

Kriterijumi1. Struktura programa/projekta zadovoljava utvrđene standarde projekta kao dokumenta (popunjen formular i kompletna projektna dokumentacija)
2. Programi/projekti koji su u skladu sa usvojenim strategijama razvoja grada Pančeva, odnosno sadržaj doprinosi dugoročnom unapređenju oblasti iz koje je tema programa/projekta
3. Programi/projekti koji zadovoljavaju prioritetne mere i ciljeve u oblasti iz koje je tema projekta
4. Programi/projekti koji doprinose jačanju kapaciteta udruženja građana (obuke i usavršavanja članstva, nabavka opreme potrebne za realizaciju programa/projekta kojim udruženje aplicira i sl.)
5. Programi/projekti koji doprinose sistemskom unapređenju oblasti iz koje je tema projekta
6. Programi/projekti čije aktivnosti realizuju stručne osobe, čije uloge su jasno definisane
7. Programi/projekti koji uključuju širu ciljnu grupu i uspostavljaju izgradnju partnerstava
8. Programi/projekti koji se promovišu u javnosti
9. Održivost programa/projekta
10. Sposobnost, stručnost i dosadašnje iskustvo udruženja da sprovede predloženi program/projekat

U obzir će biti uzeti programi i projekti koji su od javnog interesa i to u oblastima zdravstva i socijalne politike, kulture, informisanja, brige o deci i mladima, obrazovanja, ekologije, turizma, vera i drugim oblastima, u skladu sa usvojenim razvojnim dokumentima grada Pančeva.
Kada je reč o udruženjima, mogu da konkurišu ona koja imaju i sedište i koja i deluju na teritoriji Pančeva, a za crkve i verske zajednice važi da imaju delatnost na teritoriji Pančeva.
Projekti i programi će biti bodovani na osnovu deset kriterijuma sa po deset bodova, što znači da se može dobiti maksimum 100 poena.
Osim formulara treba podneti, između ostalog, i dokumenta o registraciji, biografije koordinatora ili koordinatorke projekta, istoriju udruženja… Nije naodmet dopuniti dokumentaciju i materijalima, publikacijima, člancima koji mogu da posvedoče o kompetenciji udruženja za realizaciju predloženog projekta, kao i eventualne preporuke.
Za sve koji konkurišu sigurno je važan podatak da za isti program ili projekat udruženje ne može da dobije novac na dva konkursa, kao ni ako nije ispunilo preuzete obaveze za projekte iz 2023. godine. Neće biti prihvaćeni ni projekti udruženja sa kojim je tokom dve prethodne godine raskinut ugovor zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava, ni ako projekat ne predviđa promovisanje aktivnosti i rezultata u javnosti. Neće se takođe razmatrati ni komercijalni programi, niti oni u kojima su finansijska sredstva za honorare, plate ili dnevnice veća od 25% ukupnih finansijskih sredstava.
Konkurs je na sajtu Grada Pančeva objavljen u ponedeljak, 1. jula a kao rok za podnošenje predloga navodi se 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Nakon toga, u roku od 30 dana, treba da bude objavljena i odluka o dodeljenim sredstvima a nakon toga, pre potpisivanja ugovora sledi i 15 dana za žalbe.

Detlajnije informacije o Konkursu možete naći ovde . Formulari se mogu preuzeti u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva, Trg kralja Petra I, sprat II, kancelarija 207, ili na pomenutoj internet adresi. A dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 013/308-906 ili adrese e-pošte jovana.radonjin@pancevo.rs.

(Pančevac)

OMLADINCI, PRIJAVITE SE na gradski konkurs za udruženja koja se bave mladima

PANČEVO: Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti kulture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.