IO ,,Crne rode“: Hari Poter avanture na Divčibarama

Svaki od sedam provedenih dana u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama bio je inspirisan po knjigama iz serijala ,,Hari Poter''

09:59

12.08.2024

Podeli vest:

Izviđački odred „Crne rode“ Pančevo

 U sklopu Letnjeg sportskog kampa „Divčibare 2024”, koji organizuju Sportski savez Pančeva i JP „Urbanizam” tokom celog leta, od 2. do 9. avgusta u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama boravili su izviđači iz pančevačkog odreda „Crne rode”, koji su svoj boravak iskoristili na veoma kreativan način.

– Zamenici načelnika Vukan Vinkić i Paulina Gajan su odlično organizovali sedmodnevni tabor u pancevačkom odmaralištu na Divčibarama. Tema ovog, trećeg tabora po redu ove godine (posle Jastreba i Zelenike), bila je „Hari Poter“. Svaki dan je bio posvećen jednoj knjizi iz serijala, rekla je starešina „Crnih roda” Lejla Purkar.

Ovako su izgledale aktivnosti koje su pratile tematiku knjiga iz serijala ,,Hari Poter“:

1. Dan: Kamen Mudrosti

Tokom kratke šetnje izviđači su pronašli i izabrali po dva kamena. Oslikavali su kamenje kao „kamen mudrosti“ i rešavali zagonetke koje su bile inspirisane temom knjige.

2. Dan: Dvorana tajni 

Ovog dana su se fokusirali na aktivnostima i igrama koje su bile inspirisane Dvoranom tajni. Program je uključivao različite zadatke i igre kao što su: Morzeova Azbuka i šetnja do Crnog Vrha koja je bila kratka ali zanimljiva.

3. Dan: Zatvorenik iz Azkabana

Ovaj dan bio je rezervisan za šatorizacijum, što je izviđačka aktivnost u kojoj se grupe od 5 ljudi takmiči ko može da brže podigne šator i išli u vrlo iscrpljujuću šetnju do crnog vrha i vratili se niz biciklističku stazu i kasnije su igrali igre poverenja.

4. Dan: Vatreni Pehar

Izviđači su išli turističkim vozom do vidikovca kraljevski sto i kasnije su se takmičili u poligonu spretnosti ( čvorovi,ispteturane szolice,izvidjake skije,izvidjacke stulr..)u kome su imali razne izviđačke aktkvnosti i još su učestvovali i neki sportisti iz klubova koji su tamo bili zajedno sa njima.

5. Dan: Red Feniksa

Tog dana su izviđači išli u šetnju do vrha Golubac gde su se slikali i išli su do pećine rudnik gde su izviđači malo istraživali i posle toga su pravili narukvice zajedno sa sportistima.

6. Dan: Polukrvni Princ

Naši mladi izviđači su išli do crkve Svetog Pantelejmona gde su kupili suvenire. Vežbali su prvu pomoć ceo dan i kasnije su zajedno napravili plakat koji će ostati u odmaralištu kao uspomena na njih.

7. Dan: Relikvije Smrti

Izviđači su za poslednji dan otišli u dugačku šetnju do Ljutog Krša. U toku šetnje su vežbali orijentaciju i kasnije su pravili životinje od plastelina kao nagradu za svoj trud i umor za vreme tabora.

Vreme u prirodi iskoristili su i da se nešto zdravije hrane, te su svakodnevno udruživali svoj džeparac i na pijaci kupovali  kupine, maline, ribizle, ali i duvan čvarke i sir, umesto grickalica.

Inače, izviđači odreda „Crne rode” imaju još planiranih aktivnosti ovog leta. Oni će 17. i 18. avgusta na Ceru učestvovati na maršu „Hvala Stepi što se seti” sa veteranima 72. Specijalne brigade, koji organizuju marš u znak sećanja na Cersku bitku. Jedan deo dece učestvovaće na Smotri izviđača Vojvodine na Fruškoj gori od 21. do 25. avgusta. I za kraj avgusta, poslednjeg vikenda biće održano jedno ozbiljno takmičenje na Avali. U pitanju je Državni izviđački višeboj na koji ide jedna ekipa koju sprema načelnica Dunja. Ceo septembar rezervisan je za upis novih članova, saznajemo u Crnim rodama.

(Pančevac)

ANĐELA I ANDREA IZ OI ,,CRNE RODE“ NA BALU U BEOGRADU

OBELEŽEN DAN BRANILACA OTADŽBINE Izviđači odreda CRNE RODE na prijemu u Ruskoj ambasadi

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.