Napravite najjaču zimnicu ikad: Recept za marinirani beli luk

21:00

16.09.2024

Podeli vest:

pexels

Marinirani beli luk odlična je zimnica koja će tokom hladnih dana odlično ići uz jaču zimsku hranu. Beli luk iz tegle jednostvano se pravi, a ovako spremljen može mesecima da stoji, jedino je važno da se posle otvaranja drži u frižideru.

Sastojci:
300 g belog luka
200 ml belog vinskog sirćeta
200 ml belog vina
po želji maslinovog ulja
kašičica morske soli
bosiljak, peršun
par ljutih papričica
10-15 zrna bibera

Priprema:
Očistiti beli luk i ostaviti na stranu. U šerpicu staviti vinsko sirće, belo vino, iseckan peršun i bosiljak, zrna bibera, so i kuvati desetak minuta. U kuvano sirće staviti oljušten beli luk i kuvati još desetak minuta na tihoj temperaturi i ostaviti da se ohladi. Staviti beli luk u tegle, sipati 2/3 sirćeta u kome je bio beli luk, zrna bibera, pa sitno naseckati bosiljak, peršun i papričicu, dodati u tegle, pa dopuniti do kraja sa maslinovim uljem, da beli luk bude potpuno zaliven.

Dobro zatvorite tegle. Može da stoji nekoliko meseci, ali posle otvaranja mora biti u frižideru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.