USPEŠNO ZAVRŠENA 25. DOLOVAČKA ŠTRUDLIJADA: Posetili je i članovi Gradskog veća

23:02

14.09.2024

Podeli vest:

Foto: Jordan Filipović

Darko Ješić, član Gradskog veća Grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, posetio je „Štrudlijada“ u Dolovu, koja je organizovana uz podršku Grada Pančeva. Svečano otvaranje manifestacije je organizovano u centru Dolova, na platou ispred Doma kulture, a zatim je predviđen i kulturno-umetnički program.

„Jedna od najočekivanijih manifestacija u godini je čuvena Štrudlijada. Dan kada Dolovo postaje središte slatke kulinarske umetnosti i mesto gde se okupljamo kako bismo prikazali bogatstvo naše tradicije. Ova manifestacija nije samo prilika za degustaciju izvanrednih štrudli i izlaganje rukotvorina udruženja žena, već i vreme kada se ističe jedinstvenost naše multietničke zajednice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Grad Pančevo (@pancevo_grad_)


„Štrudlijada“ nam pruža priliku da se ponosimo bogatom kulinarskom tradicijom koju naše sugrađanke i sugrađani, sa velikim entuzijazmom, čuvaju od zaborava i da uživamo u umećima naših domaćica i domaćina.

Ne samo svaka štrudla, koju možete probati, već i svaki proizvod koji je danas ovde predstavlja deo našeg nasleđa i svedočanstvo o vrednostima koje prenosimo s generacije na generaciju. „Štrudlijada“ je više od gastronomske razonode, to je manifestacija koja nas povezuje, inspiriše i podseća na značaj očuvanja naših tradicija. Grad Pančevo je uvek podržavao ovakve manifestacije, a nastavićemo i u buduće da budemo podrška. Zahvaljujem se svim organizatorima, učesnicima, ali i mnogobrojnim posetiocima koji čine ovaj događaj posebnim. Neka „Štrudlijada“ u Dolovu bude uspešna, kao i unazad više od dve decenije. Uživajte u svakom trenutku, ali i zalogaju ove divne manifestacije!“, poručio je Ješić.

„Jedna od najočekivanijih manifestacija u godini je čuvena Štrudlijada. Dan kada Dolovo postaje središte slatke kulinarske umetnosti i mesto gde se okupljamo kako bismo prikazali bogatstvo naše tradicije. Ova manifestacija nije samo prilika za degustaciju izvanrednih štrudli i izlaganje rukotvorina udruženja žena, već i vreme kada se ističe jedinstvenost naše multietničke zajednice. „Štrudlijada“ nam pruža priliku da se ponosimo bogatom kulinarskom tradicijom koju naše sugrađanke i sugrađani, sa velikim entuzijazmom, čuvaju od zaborava i da uživamo u umećima naših domaćica i domaćina. Ne samo svaka štrudla, koju možete probati, već i svaki proizvod koji je danas ovde predstavlja deo našeg nasleđa i svedočanstvo o vrednostima koje prenosimo s generacije na generaciju. „Štrudlijada“ je više od gastronomske razonode, to je manifestacija koja nas povezuje, inspiriše i podseća na značaj očuvanja naših tradicija. Grad Pančevo je uvek podržavao ovakve manifestacije, a nastavićemo i u buduće da budemo podrška. Zahvaljujem se svim organizatorima, učesnicima, ali i mnogobrojnim posetiocima koji čine ovaj događaj posebnim. Neka „Štrudlijada“ u Dolovu bude uspešna, kao i unazad više od dve decenije. Uživajte u svakom trenutku, ali i zalogaju ove divne manifestacije!“, poručio je Ješić.

(ePančevo)

Štrudlijada pobedila hladnoću i obradovala gurmane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.