Pančevka Nikolina Radovanović šampionka Srbije u bacanju vorteksa

19:21

16.09.2024

Podeli vest:

ak tamis

U Kraljevu je 15 septembra održano pojedinačno prvenstvo Srbije u atletici u kategoriji pionira (U14).

Organizator državnog prvenstva bio je Srpski Atletski Savez,a učestvovalo je blizi 300 atletičarki i atletičara iz cele Srbije.

Atletičarka AK Tamiš, Nikolina Radovanović je postigla veliki uspeh osvajanjem dve medalje.

Nikolina je prvo nastupila u disciplini : bacanje kugle 2kg,i zabeležila dobar rezultat od 14,12m i osvojila srebrnu medalju,i vicešampionsku titulu Srbije. Nakon punih 90 minuta takmičenja u bacanju kugle,Nikolina je odmah bez pauze otrčala na start discipline : bacanje vorteksa i ubedljivo dominirala u svih šest serija bacanja, i osvojila zlatnu medalju i titulu šampionke Srbije za 2024.godinu, sa rezultatom 54,77m.

Nikolina Radovanović je veliki atletski potencijal,ulazno godište u kategoriji pionirki,godinu dana mlađa od svih atletičarki koje su takmičile u finalu bacanja kugle i bacanja vorteksa.Cele sledeća godine Nikolina je u istoj kategoriji,što je vrlo bitno za njen atletski razvoj.

Sa osvojene dve medalje na državnom prvenstvu u ukupnom poretku svih atletičarki,Nikolina Radovanović je na deobi prvog mesta,što je veliki uspeh.

Nikolinu Radovanović već 28 septembra očekuje državno prvenstvo u višeboju-troboj(bacanje kugle,60m,skok u dalj) na kojem će pokušati da zabeleži zapažen rezultat.

(K013)

Oglasila se ministarka prosvete: Jedna grupa đaka dobija novu pomoć države

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.