UOČITE PROBLEM: Dan se skratio, upalite rasvetu dok još neko nije stradao!

Vreme kada je načinjena ova fotografija je 5.54 časa 15. septembra , a mesto je u Ulici Stevana Šupljikca kod „nove pivare”, gde postoje četiri trake.

15:21

22.09.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac / N. S.
A kad padne mrak - 5 sati i 54 minuta 15. septembra (Ulica Stevana Šupljikca)

Ne, ne, nismo pogrešili. Nije ovo neka loša neosvetljena fotografija. Nije snimana jeftinim telefonom koji u mraku ama baš ništa ne može da zabeleži. Nije ova fotka ni slučajno objavljena. Nije ovo ni uspomena iz doba bombardovanja, ili bar s početka tog perioda, kada su nam gradovi bili potpuno zamračivani.

Ne – vreme kada je načinjena ova fotografija je 5.54 časa 15. septembra , a mesto je u Ulici Stevana Šupljikca kod „nove pivare”, gde postoje četiri trake, pa se po bilo kom kriterijumu to ne može nazvati „uličicomˮ.

Jednostavno, ovo je samo ilustracija kako izgledaju i pančevačke ulice, najviše s jeseni – sve dok se Vlasi ne dosete da paljenje i gašenje ulične rasvete prilagode dobu godine, to jest astronomskom vremenu. Uostalom, svi koji se u „sitnimˮ jutarnjim ili večernjim satima zapute bilo kuda, da li na posao, s posla, iz provoda, na provod – volja svakome, a da baš nisu u centru grada, znaju da često neće videti ni prst pred okom ni u najprometnijim ulicama. I hajde što te malo hvata jeza, najbitnije je ipak da ne uganeš nogu.

I nije to ništa novo. Mediji već godinama pune stupce, stranice ili vreme pitajući se zašto se „Vlasiˮ ili „vlasniˮ na vreme ne sete da je dan počeo da se skraćuje. I nikom ništa. E, moj narode – zar vam nije jasno da to nije slučajno. Treba uštedeti struju. I slažemo se, nemamo je ni za izvoz, ali je bezbednost Pančevaca ipak na prvom mestu

(Pančevac)

UOČITE PROBLEM: Zašto bare pene posle kiše

MI PITAMO ZA VAS: Prijava kvara na uličnoj rasveti

Komentar

  1. Kolika je ušteda каже:

    Struju smo uštedeli. Stara rasveta zamenjena je led rasvetom gde je ostvarena ogromna ušteda pa opet nema struje i svetla kada nam i koliko treba. Bilo je mnogo lakše kad smo se na tz.zimsko vreme vraćali krajem septembra ovako ima da proplačemo do kraja oktobra.

    0
    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.