VUČIĆ U SUBOTICI: Brza pruga do 24. novembra!Od Beograda do Subotice stizaće se za sat i 10 minuta

15:13

03.10.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će nova deonica brze pruge od Novog Sada do Subotice biti otvorena 24. novembra i brzinom od 200 kilometara na sat od Beograda do Subotice stizaće se za sat i 10 minuta.

Srbija se menja, Srbija se promenila. Nama ostaje da ubrzano rešavamo do Niša, rekao je Vučić novinarima tokom vožnje test-vozom nemačkom Dojčebana, koji je ispitivao prugu brzinom od 200 kilometara na sat.

– Mi smo danas prešli 108,1 kilometara novoizgrađene pruge, koja je završeno godinu dana pre roka. Videli ste sve završene moderne železničke stanice. I ova stanica otvorena davne 1862. godine, konačno je modernizovana. Ja imam jednu veliku primedbu, ovde moramo imati natpise i na mađarskom jeziku, kao i zašto danas nije sa nama ovde Balint Pastor. Neće vam se stanica otvoriti dok ne budu natpisi i na mađarskom, prvo na srpskom, mađarskom, a zatim na engleskom jeziku. Ponosan sam na našu Srbiju i sve što smo uradili, to niko ne može da nam oduzme – rekao je predsednik i dodao da se mora mnogo ulagati u Banat.

– Nadam se izvanrednim vestima za našu zemlju u narednih 48 sati. Saznaćemo najkasnije u subotu ujutru – kazao je Vučić.

On je istakao da su mu iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas preneli da Srbija, proporcionalno svojoj veličini, ima ogromna ulaganja, a ne sme da pređe deficit od tri odsto.

Ogromne promene su u zemlji. Imali smo danas tešku diskusiju sa misijom MMF, ali smo na dobrom putu. Nadam se veoma dobrim vestima u narednih 48 sati. Ne smem nikom ništa da kažem, jer mogu da pokvarim. Saznaćete petak noć ili subota ujutro, najavio je Vučić.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.