VOJLOVICA: Porodici Novakov s četvoro dece nedavno izgorela kuća i hitno im treba pomoć

18:54

10.10.2024

Podeli vest:

Foto: Snežana Krga

Višečlanoj porodici Novakov pre nekoliko dana izgorela je kuća u Spoljnostarčevačkoj ulici, na kraju Vojlovice, u koju su se nedavno preselili, pa je četvoro dece trenutno praktično na ulici!

Majka je domaćica, kako komšije kažu, vredna žena. Nije imala ni vodu ni struju ući, ali je sve uredno održavala. Otac isto vredan i radan čovek. Fizikališe, nosi drva i pomaže svima kojima treba pomoć.

Ta nesreća dogodila im se  6. oktobra i sada nemaju ništa, a deca su bukvalno bosa izašla napolje.

Svi oni, izuzev najmlađeg trogodišnjeg Andreja, učenici su vojlovačke Osnovne škole „Bratstvo-jedinstvo“: Aleksa i Aleksandar idu u peti razred, a Anđelina u prvi, čija učiteljica Snežana Krga se veoma zauzela da se pomogne toj unesrećenoj deci.

– U momentu požara su deca bila sama, ali nekako su uspela da se izbave. Trenutno su kod strica kod kojeg ne mogu više da ostanu. Ionako su živeli u lošim uslovima, ali je ovo sada za njih katastrofa, pa kao učiteljica dvoje od te četvoro malih Novakova, pokušavam da im nađem pomoć na raznim stranama. Deca dugo nisu dolazila u školu i neophodna im je svaka podrška da stanu na noge: od odeće i obuće, do udžbenika, svezaka i pribora – apeluje učiteljica iz OŠ „Bratstvo-jedinstvo“.

Svi ljudi dobre volje koji na bilo koji načine žele da pomognu porodici Novakov mogu da se obrate upravo učiteljici Snežani Krgi na broj telefona 060/341-92-30.

 

(Pančevac/J. Filipović)

JABUKA: Ugašen požar na deponiji

KAČAREVO: Ugašen požar na smetlištu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.