VUČIĆ SA NOVIM AMBASADOROM HOLANDIJE: Uvaženog sagovornika sam posebno obavestio o planovima Srbije za ekonomski napredak

13:08

21.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Instagram: busucnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije primio je akreditivna pisma novog ambasadora Kraljevine Holandije u Republici Srbiji Martajna Elhersma.

-Poželeo sam Martajnu Elhersmu dobrodošlicu i uspeh u radu tokom obavljanja dužnosti novog ambasadora Kraljevine Holandije u Beogradu.

Razgovarali smo o aktuelnim političkim kretanjima u regionu, a uvaženog sagovornika sam posebno detaljnije obavestio o planovima Srbije za snažan ekonomski napredak i inicijativama naše zemlje koje za glavni cilj imaju očuvanje mira, stabilnosti i opšteg napretka na Zapadnom Balkanu.

Istakao sam interes Srbije za produbljivanjem ukupnih odnosa sa Holandijom, sa posebnim naglaskom na holandske investicije u neke od ključnih projekata u Srbiji.

Poznata po inovacijama i naprednim tehnologijama, Holandija može da nam ponudi dragocena iskustva u oblastima kao što su zaštita životne sredine, poljoprivreda, održiva infrastruktura i energetska efikasnost. Saradnja u ovim domenima ne samo da može da donese veliku uzajamnu korist, već bi doprinela i unapređenju kvaliteta života naših građana.

Zahvalio sam na podršci Holandije na

EU putu Srbije i izrazio spremnost na jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.


(Pančevac)

VUČIĆ OBIŠAO VTI SA KRALJEM ESVATINIJEM: Sa ponosom sam ga upoznao sa najnovijim dostignućima

VUČIĆ UGOSTIO NOVU AMBASADORKU KANADE: Razgovarali smo o brojnim novim potencijalima za saradnju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.