HLADNO I BEZ PADAVINA U VEĆINI KRAJEVA SRBIJE Vojvođani u petak očekujte sneg. Evo kakvo nas vreme čeka za vikend

08:34

25.01.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji će danas biti oblačno i uglavnom suvo vreme, sa temperaturom od nula do šest stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab do umeren istočni, najniža temperatura od nula do tri stepena Celzijusa, najviša od tri do šest stepeni.

U Vojvodini oblačno i suvo vreme, uz kraće sunčane intervale. Temperature će biti oko prosečnih vrednosti za kraj januara, a duvaće slab do umeren jugoistočni vetar.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu i okolini će biti oblačno i suvo vreme, sa slabim i umerenim istočnim vetrom i temperaturom od jedan do četiri stepena Celzijusa.

Printscreen/RHMZ

Na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaj će narednih dana biti u manjem opadanju i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Toplici kod hidrološke stanice Dolјevac tokom 24. januara vodostaj će biti u porastu i približiće se granici redovne odbrane od poplava. Na Ibru kod hidrološke stanice Raška tokom 24. januara vodostaj će biti u manjem porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava, upozorava RHMZ.

Printscreen/RHMZ

Od četvrtka do kraja meseca pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom, u centralnoj i južnoj Srbiji u nižim predelima uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 15 cm, dok će se u Vojvodini ponegde formirati manji snežni pokrivač.

Na istoku Srbije u petak mešovite padavine – kiša i sneg. Vetar će do četvrtka biti slab do umeren istočni, u košavskom području povremeno jak, a zatim u skretanju na umeren i jak, severozapadni. U planinskim predelima povremeno vejavica“, najavio je RHMZ.

Za vikend se prognozira umereno do potpuno oblačno povremeno sa susnežicom ili snegom, ali i periodima sunčanog vremena.

U Vojvodini u četvrtak oblačno u večernjim satima moguća kiša, a u petak susnežica i sneg. U četvrtak će na jugu Banata i na području Beograda duvati pojačan vetar.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu, 25. januar

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca, kao i mentalno nestabilnim osobama se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenljivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.