ZVEZDA UBEDLJIVA PROTIV ČUKARIČKOG: Bukari se rastrčao po terenu, crveno-beli pobegli Partizanu na 14 bodova razlike! VIDEO

17:17

18.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Arena Sport Tv

Još jedna uverljiva predstava šampiona Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas ekipu Čukaričkog sa 3:0 (2:0) na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru 22. kola Super lige Srbije.

Rutinska predstava tima Miloša Milojevića pred nešto više od 15.000 navijača, uz ključnu figuru u vidu Gelora Kange koji je ponovo bio maestralan.

Od prvog trenutka susreta, Zvezda je nametnula inicijativu i odličnim presingom dospevala do poseda u više navrata. Posle pokušaja Ovusua, a potom i Strahinje Erakovića, dolazi do promene rezultata.

Gelor Kanga je proigrao Aleksandra Kataija u 13. minutu koji dospeva u situaciju oči u oči sa Viktorom Roganom koji nije baš najbolje branio desnu nogu što je Katai iskoristio poslavši loptu u dalji ugao Mićovićevog gola. Opet je to bila asistencija Gelora Kange koji se izdvaja u timu Crvene zvezde na početku prolećnog dela šampionata.

Gabonac je upisao asistenciju protiv Vojvodine, gol i dodavanje za pogodak učinak je sa „Krova“, dok je u prvih 15 minuta duela sa Čukaričkim ponovo upisao svoje ime u statističke kolone.

Da igra u odličnoj formi, potvrdio je i četiri minuta kasnije. Oteo je loptu na sredini igrališta u presingu koji Miloš Milojević toliko preferira, poslao pas ka Pešiću koji asistira Bukariju, a ovaj uvećava prednost svog tima u ranoj fazi susreta.

Pokušao je i Čukarički, nije Borjan bio nezaposlen budući da je morao da se potrudi malo više da odbrani pokušaj Miladinovića sa dvadesetak metara.

Trostrukom promenom na poluvremenu probao je Dušan Kerkez da podigne energiju u svom timu. Šansu su dobili najbolji strelac Muhamed Badamosi, Marko Docić i Stefan Tomović. Osim nekoliko polukontri i pokušaja ubacivanja lopte s boka, Čukarički ipak nije uspeo ozbiljnije da pripreti svom protivniku, što je Zvezda kaznila.

Ponovo je sve krenulo od Gelora Kange, igrao se 67. minut kada je njegov dijagonalni pas pronašao Milana Rodića na boku. Levi bek Crvene zvezde uputio je centaršut ka Bukariju, a ovaj ponovo snalažljivo dolazi do egzekucije sa nekoliko metara i stavlja tačku na ovaj susret.

Milojević je u poslednjih 20 minuta pružio priliku Jovanu Mijatoviću, Irakliju Azarovu koji su se uklopili u nametnuti nivo od strane ostatka ekipe, pa je tako posao odrađen maksimalno skoncentrisano do kraja.

Zvezda tako vrlo efikasno okončava i drugi meč u nizu. Posle šest golova Voždovcu, tri su završila u mreži Čukaričkog.

Srpski šampion stigao je do 19. trijumfa u sezoni i 60. boda, dok je Čukarički na 4. mestu sa 41 bodom i predstoji im bitka za Evropu.

(Pančevac/Sportske)

CRVENA ZVEZDA U FINALU KUPA Pobedila Partizan sa 83:75! Zvezda će se  za titulu boriti sa Megom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.