PROGRAM EDUKACIJE ĐAKA O SPREČAVANJU KORUPCIJE: Glavni cilj je jačanje prevencije!

18:04

14.09.2024

Podeli vest:

Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti sprečavanja korupcije.

Potpisnici dokumenta su i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Ministarka je istakla da je ovo važan sporazum, jer će se zajedno sa Agencijom sa sprečavanje korupcije raditi na edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola o tome kako prepoznati korupciju i ojačati prevenciju.

Predviđene su aktivnosti kao što su organizovanje zajedničkih istraživačkih projekata u oblasti sprečavanja i borbe protiv korupcije, a biće formirana i radna grupa, čiji će zadatak biti izrada programske aktivnosti koje podrazumevaju povezivanje školskih predmeta i drugih sa temama iz oblasti sprečavanja korupcije. Prema rečima nadležnih uključivanje ove teme u planove i programe osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja ima za cilj jačanje prevencije korupcije u radu sa mladima.

MP/Z.S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.