1.200 ZAHTEVA PREDATO ZA SAMO 4 DANA U PIO PANČEVO: Ova kartica značiće mi puno, verujem da ću uštedeti i da ću imati popust na sve ono što mi je potrebno FOTO

13:38

21.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Naši najstariji sugrađani zainteresovani su za penzionerske kartice nove generacije i raduju se što će imati mogućnost da ostvare značajnije popuste i druge pogodnosti. Primena kartica počeće od oktobra, a prijava je počela sredinom ovog meseca.

Pančevac

Jasmina Guran u penziji je 7 godina. Kako kaže, veruje da će joj ova kartica omogućiti da uštedi novac i omogućiti komotniji život.

Ova kartica značiće mi puno. Verujem da će biti dobra ušteda i da ću imati popust na sve ono što mi je potrebno. Do sada nisam koristila penzionersku karticu, i ranije sam kao penzioner imala popust u nekim prodavnicama, ali sada verujem da će mogućnosti za ostvarivanje popusta biti još veće, s obzirom na to da je otvorena i mogućnost sakupljanja bodova. Pohvalila bih ovaj korak države i istinsku brigu o najstarijima – rekla je Jasmina Guran.

Pančevac

Desimir Rvović, u penziji je 25 godina. Kaže da je do sada povremeno koristio staru karticu, koja je služila samo kao dokaz da je penzioner, kada neke prodavnice daju popust.

Došao sam da se prijavim da dobijem novu karticu, pa šta bude. Od oktobra kad krene primena znaćemo da li vredi. Ako popusti sa ovim karticama budu veći biće dobro. Za nekoga će sigurno ovo puno značiti. Svaki popust je dobro došao. Nemam određene prodavnice gde pazarim, gde ima popust tamo idem – rekao je naš sugrađanin Desimir Rvović.

Pančevac

Zuzana Kotvaš u penziji je 5 godina. Prijavila se za dobijanje penzionerske kartice i veruje da će ona doneti određene pogodnosti i uštede.

Valjda će biti bolje i jeftinije sa ovim karticama. Kažu da će sa njima biti jeftiniji i prevoz. Nadam se da će biti jeftinije i lečenje i boravak u banjama – kaže za naš portal Zuzana Kotvaš.

Pančevac

Prijavljivanje za penzionerske kartice nove generacije počelo je 15. marta. Tokom prva 4 dana u Filijali PIO Fonda u Pančevu zahtev je podnelo oko 1.200, a u ispostavama 262 građana, rekla je za „Pančevac” Tanja Vergić Topić, direktorka ove Filijale.

Zadovoljni smo odzivom. Ne čeka se dugo. Postupak prijave je brz, a na ovim poslovima radi više službenika. Podsetila bih da ćemo do kraja marta raditi do 18 sati, kako bi građanima omogućili da se što pre prijave i što pre dobiju kartice – navela je Tanja Vergić Topić.

Pančevac

Penzionerske kartice nove generacije pored korisnika starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, mogu dobiti i korisnici tuđe nege i pomoći, zatim korisnici naknade za telesno oštećenje, kao i svi ostali građani koji se nalaze u sistemu isplate PIO Fonda, a koji su pravo na naknadu ostvarili na osnovu nekih ranijih zakona. Uslov da se prijave je da su dobili bar jednu penziju.

Na teritoriji Srbije oko 1,7 miliona ljudi imaće pravo na nove penzionerske kartice, a država je ovu meru uvela sa ciljem da se poveća standard ovih građana.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

Ne propustite:

TANJA VERGIĆ TOPIĆ DIREKTORKA FILIJALE PIO FONDA U PANČEVU ZA PANČEVAC: Sve što treba da znate o prijavljivanju za penzionerske kartice FOTO

POPUSTI U PRODAVNICAMA, RESTORANIMA, SALONIMA, BANJAMA Ministar Mali otkriva koje sve pogodnosti omogućava penzionerska kartica

VELIKI POPUSTI I POKLONI UZ PENZIONERSKE KARTICE: Od 15. marta počinje prijava, evo ko ima pravo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.