VEČE AFORIZAMA: Posthumno objavljena knjiga Zorana T. Popovića POST SKRIPTUM, biće predstavljena 31. marta u Gradskoj biblioteci

15:10

27.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Posthumno objavljena knjiga aforizama „Post skriptum”, poznatog pančevačkog satiričara Zorana T. Popovića (1957-2022), biće predstavljena u petak, 31. marta, od 19 sati u Gradskoj biblioteci u Pančevu.

U zbirci „Post skriptum” nalazi se oko 500 izabranih aforizama iz Popovićeve zaostavštine, koji su nastali u periodu između 2019. i 2022. godine. Knjigu je izdala Gradska biblioteka u Pančevu, uz podršku Gradske uprave Pančeva.

O knjizi i prerano preminulom autoru govoriće recenzenti Dejan Bosnić i Darko Ješić, ilustrator Nikola Dragaš i priređivač dela Aleksandar Čotrić.

Popović je bio jedan od najistaknutijih srpskih aforističara, član Udruženja književnika Srbije i Beogradskog aforističsrskog kruga, autor 13 knjiga i nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Pored ostalih priznanja, dobitnik je Novembarske nagrade grada Pančeva i velikog međunarodnih priznanja – nagrade Viktorijanskog udruženja aforističara iz Torina.

Inače, Zoran T. Popović pokretač je kačarevačkog Festivala satire i aforizama „Žaoka”. Na ovom festivalu ustanovljena je nagrada za najboljeg aforističara koji piše za decu. Ta nagrada nosi njegovo ime.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.