ANDRIJA DELIBAŠIĆ SE BORI ZA ŽIVOT: Sa svih strana stiže podrška za bivšeg napadača Partizana kojem je ustanovljen tumor na mozgu

17:37

28.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Podcast Komuna

Teški trenuci za legendarnog fudbalera.

Kao grom iz vedra neba je stigla vest da Andrija Delibašić boluje od tumora mozga i da vodi tešku borbu za život.

Javnost je za to prvi put saznala tokom utakmice između Crne Gore i Srbije kada su navijači razvili transparent „Andrija, pobedi još jednom“.

Skandirali su mu i domaći i gostujući navijači i poželeli da ostvari najveću pobedu dosad. Delibašić je nedavno operisan i trenutno se oporavlja.

Posle meča je o tome pričao i Stevan Jovetić.

„Pobediće! Jako lep gest. Andrija je svima nama veliki prijatelj i svi se molimo za njega i nadamo se njegovom izlečenju.“

Prošao je sve mlađe selekcije u Partizanu, a kasnije je za prvi tim na 100 utakmica u prvenstvu postigao 48 golova. Sa crno-belima je dva puta bio državni šampion, a ima i pehar Kupa Srbije.

Bio je jedini strelac za Partizan u prvom nastupu u grupnoj fazi Lige šampiona nekog srpskog kluba ikada.

Posle Partizana, igrao je za Majorku, potom i za Bragu, AEK, Beira Mar, Sosijedad, Erkules, te Rajo Valjekano, da bi pred kraj karijere nastupao za Ratčaburiju na Tajlandu i Sutjesku iz Nikšića.

Delibašić je na 20 mečeva za reprezentaciju Crne Gore postigao šest golova, da bi po završetku igračke karijere postao trener Mornara iz Bara.

(Pančevac/Nova)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.