PARTIZAN POMERA GRANICE EVROLIGE! Prosečna poseta na utakmicama crno-belih veća nego na nekim NBA mečevima!

15:43

11.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/partizan.net

Biće smene na vrhu.

U sezoni 2014/15. vladala je ogromna košarkaška euforija među navijačima Crvene zvezde.

Crveno-beli su predvođeni Dejanom Radonjićem svoje utakmice igrali u beogradskoj „Areni“, a tribine najveće hale na Balkanu punile „Delije“.

Zvezda je imala sjajan tim u kojem su između ostalih bili Markus Vilijams, Boban Marjanović, Nikola Kalinić, Stefan Jović i Čarls Dženkins. Stigli su crveno-beli tada do Top 16 faze, nakon što su u bili drugi u grupi iza Olimpijakosa.

Srpski klub je tada u proseku gledalo 14.483 ljudi. Bio je to rekord Evrolige sve do sezone 2018/19. kada je Žalgiris nadmašio crveno-bele i imao prosek od 14.808 gledalaca po meču.

Ali je Partizan ove sezone drastično pomerio granice po pitanju posećenosti. Crno-bele u proseku u „Areni“ gleda čak 17.643 ljudi, a sigurno da će se ta brojka do kraja takmičenja samo povećati, jer crno-bele očekuju utakmice u Top 8 fazi.

Zanimljivo, ne vlada košarkaška euforija samo u Beogradu, isto važi i za Kaunas, ali na nižem nivou. Naime „zeleni“ kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja imaju sjajan prosek od 14.755, a ako se plasiraju u Top 8 moguće je da nadmaše sopstveni rekord iz sezone 2018/19.

Naravno, Partizan je ove sezone oborio i rekord po broju gledalaca na jednom meču Evrolige. Utakmicu između tima Željka Obradovića i Reala iz Madrida sa tribina „Arene“ posmatralo je 20.068 ljudi.

(Pančevac/Sportske)

SKANDAL PRE POČETKA SRPSKA OPENA Policija uhapsila dve osobe zbog preprodaje ulaznica!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.