NA PANČEVAČKOJ ZELENOJ PIJACI VELIKA PONUDA PRED USKRS: Pojavile se i prve jagode! VIDEO

18:17

13.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo RTV

Polako počinju gužve na Zelenoj pijaci, osim dobre snabdevenosti, prodavci se žale da nije prodaja kakvu su očekivali ali dodaju da još ima vremena do samog praznika.

Najradosniji Hrišćanski praznik Uskrs polako se približava, farbanje jaja i bogata trpeza su nešto što je obavezno. Obišli smo Zelenu pijacu i uverili se da ima svega, pojavile su se i prve domaće jagode, doduše iz plastenika:

Jagode jesu stvarno domaće, cena im je 500 dinara po kilogramu. Polako dok ljudi naviknu na domaće jagode.

Na Veliki petak se farbaju jaja, svako ima neku svoju tehniku ali na pančevačkoj pijaci možete naći toliko vrsta jaja da ćete se iznenaditi:

Guščija jaja imam 150 do 200 dinara od kokoške 30 do 40 dinara domaća, pačija od 30 imam od kikireca po 30 dinara.

Takođe smo na jednoj tezgi našli jaja od morkinje, prepelice i naravno kokošija. Svako ima svoj način farbanja, neki će i ove godine farbati u lukovini ali je to postala skupa varijanta jer je luk poskupeo za kilogram koji košta 200 dinara. Mnogi će farbati kolačarskim bojama ali je izvesno da je crveno jaje obavezno u svakom domu. Pored jaja cena zelene salate, luka i rotkvica ostala je nepromenjena u odnosu na prethodnu nedelju, pored pečenice ili nekog roštilja biće potražnje i za salatom. Svega ima na našoj pijaci i svako će kupiti ponešto, zavisno koliko novca planirate da potrošite za Uskrs.

(Pančevac/Rtvpancevo)

NEKA VASKRŠNJI PRAZNICI BUDU NADAHNUĆE DA ZAJEDNIČKI UNAPREDIMO NAŠU ZAJEDNICU Stvenović i Kiš čestitali Uskrs svim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.