SJAJNE VESTI ZA SRPSKU KOŠARKU! Partizan i Crvena zvezda favoriti za vajld karte Evrolige!

10:10

18.04.2023

Podeli vest:

Evroligaška sezona ulazi u samu završnicu, kreće top 8 faza, a onda i fajnal for u Kaunasu, čime će se staviti tačka na sezonu 2022/23.

A koliko je ozbinjno takmičenje najkvalitetnije na Starom kontinetu pokazuje podatak da su već krenule pripreme za sledeću sezonu.

Crvena zvezda, Partizan i Virtus glavni su kandidati za tri vajld karte koje će Evroliga dati za sezonu 2023/24!

Ovu informaciju javio je specijalizovani košarkaški portal „Eurohups“ koji je najavio da će čelnici borda Evrolige danas zasedati i razgovarati o mogućem proširenju od 2024. godine.

– Ne očekujte promene za narednu sezonu. sastav timova mogao bi a bude gotovo identičan. Monako je obezbedio mesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Evrokupa. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobednik Evrokupa dobiti priliku da igra Evroligu, uz tri vajld karte. Virtus, Zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedan vajld kard pripasti šamponu ABA lige – pri čemu je Valensija dobila odmoru Evrokupu pre nego što se trijumfalno vrati u novu halu 2024. godine – piše u tekstu „Eurohupsa.“

Takođe, napominje seda će biti održan i razgovor sa FIBA, te da dosta toga zavisi od njega. U planu su neke novine kada su u pitanju klubovi iz Londona i Pariza, možda i Dubaija. Razgovaraće se i o proširenju EL na dve konferencije, kao i mogućnosti da EL timovi ne igraju domaća takmičenja pre plej-ofa.

Evroliginu A licencu trenutno ima 13 klubova: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i CSKA, s tim da Rusi neće igrati ni ove sezone zbog situacije sa Ukrajinom.

(Pančevac/Novosti)

SRPSKI RUKOMETAŠ PREŽIVEO HOROR U REPUBLICI SRPSKOJ: Prerezan mu vrat na pumpi, hitno primljen u bolnicu!

TRIJUMF ZVEZDE NAD SPLITOM U BEOGRADU: Crveno-beli nastavili poteru za Partizanom

ODLIČAN VIKEND ZA PANČEVAČKE BORCE: Žetva medalja u Staroj Pazovi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.