SINDIKATI PROSVETE SUTRA OBUSTAVLJAJU NASTAVU ZBOG TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA NACIJU: Oglasio se načelnik Školske uprave

12:15

04.05.2023

Podeli vest:

Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd reagovao je na pismo Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije da škole ne rade u petak 05. maja.

– Kao prosvetni radnik, pre svega, mislim da ne postoji osoba koja bi me u ovom trenutku naterala da ja ostavim svoju decu, mislim na decu iz škole, da ne održim čas. Ovakav jedan dopis ka roditeljima, nije baš ni vreme ni mesto. Ja bih samo zamolio kolege da još jednom razmisle, što se tiče dopisa koji su poslali, jer roditelji rade, i u ovom trenutku ostaviti decu u kući same nije rešenje i da se oni bore sami sa svojim strahovima, izazovima, nakon svega ovoga. Neminovno je da je sve ovo uticalo na našu decu i nas. Svi mi kao odrasli ljudi smo potrešeni, dajte samo malo sekund da se u njihove cipele stavimo i da razmislimo koliko je to tek uticalo na njih. To su deca koja imaju sedam, osam godina do 14, 15,18, 19 – to su još uvek deca. Mi smo ti koji moramo njih da vodimo, a ne oni nas – rekao je Filipović.

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i članovi GSPRS Nezavisnost u petak 5. maja će obustaviti rad.

– Svi zaposleni članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije obustaviće rad, u petak, 5. maja 2023. godine. Zaposleni će tog dana biti u školama, ali neće izvoditi nastavu. Prosveta je zanemela – navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Unija je o ovome obavestila i roditelje.

– Pozivamo vas da razumete da tog dana škole neće raditi. Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece – naveli su oni.

Podsetimo, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru Kosta K. (14), juče je počinio masakr i ubio osmoro dece i čuvara, a ranio šestoro đaka i nastavnicu, imao je spisak, kako je naveo na papiru, glavnih meta iz odeljenja, učenika koje je planirao da ubije.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.