DANAS POČINJE POSLEDNJA FAZA REKONSTRUKCIJE GRADSKOG PARKA Za lepši izgled najužeg centra grada! Uređenje kišne kanalizacije, novi kandelabri, nove klupe i kante

12:12

08.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Danas počinje poslednja faza rekonstrukcije Gradskog parka.  Gradska menadžerka Maja Vitman je tim povodom rekla da je Grad „ponosan na sve što smo do sada izveli, imajući u vidu da smo građanima obećali da ćemo vršiti fazno izvođenje radova” i podsetila na to da su radovi započeti 2015. godine, kada je popločan plato ispred zgrade Gradske uprave.
– Godinama unazad bavili smo se izvođenjem radova, a ovo što nam sada ostaje kao poslednja faza odnosi se na parterno uređenje preostalog dela parka, odnosno popločavanje 2.700 kvadrata vibropresovanim pločama. Ujedno ćemo uraditi i novu kišnu kanalizaciju u dužini od 200 metara, postaviti 35 novih kandelabara, 17 novih klupa i 12 stubnih kanti. U toku su pripremni radovi i krenućemo sa ograđivanjem dela gradilišta i zaštitom dečjih igrališta, kako bi bilo bezbedno za sve mališane i ostale prolaznike, što nam je najvažnije – naglasila je Maja Vitman.

Ovaj veliki posao, poslednja faza radova, vredna 53.700.000 dinara, započeće uklanjanjem postojećih betonskih elemenata odnosno ploča od Narodnog muzeja prema Ulici Dimitrija Tucovića, a prvi radovi se odnose na izgradnju kišne kanalizacije u centralnom delu parka. Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana, a gradska menadžerka veruje da će sve i brže biti gotovo.

Pančevac

Ovo je četvrta, poslednja faza radova. Dosad je popločan plato ispred zgrade Gradske uprave, a kompletna rekonstrukcija izvršena je na podzemnim instalacijama u Njegoševoj ulici, Ulici vojvode Živojina Mišića, Masarikovoj ulici i na Trgu kralja Petra, koje su potom i parterno uređene. Uz to, postavljena su dva nova dečja igrališta – ispred Narodnog muzeja i pored „Partizana” u Masarikovoj, a JKP „Zelenilo” je povećalo prostor sa zelenim površinama i postavilo brojne nove cvetne aranžmane.

Milan Šupica

Maja Vitman je zaključila:
– Ovi radovi mnogo znače za celu lokalnu samoupravu i građane. Veoma su pozitivni utisci i radi se o jednoj od velikih i važnih kapitalnih investicija, s obzirom na to da, uključujući i ovu poslednju fazu radova, ukupna vrednost iznosi oko 263 miliona dinara.
Na pitanje novinara da li će se renovirati i fontane ispred zgrade Gradske uprave i ona pored velikog krsta, gradska menadžerka je odgovorila da će se ti radovi izvesti naknadno, jer zahtevaju drugačiji pristup, i da će biti još lepih akcija kada je u pitanju ambijentalni prostor.

(Pančevac)

MAJA VITMAN, GRADSKA MENADžERKA PANČEVA: Uskoro na keju drvoredi i novo dečje igralište kod Vetrenjače! Bogatstvo je imati izlazak grada na reku!

VITMAN: Vrednost projekta uređenje Potamišja je 20 miliona dinara! Ove godine bavimo zelenim površinama, proširenjem mreže javnog osvetljenja i instalacijom novog dečijeg igrališta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.