S CILJEM POBOLJŠANJA KVALITETA VAZDUHA: Grad pomaže priključenje na gasnu mrežu

11:33

15.05.2023

Podeli vest:

Programom budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2023. godinu planirana su podsticajna sredstva za korišćenje gasa kao energenta, u iznosu od 5.500.000 dinara, s ciljem poboljšanja kvaliteta ambijentalnog vazduha u našem gradu.
U ovoj godini ta sredstva će se koristiti kao pomoć za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu, odnosno za sufinansiranje troškova kupovine tipskog kućnog gasnog priključka, na taj način što će Grad Pančevo refundirati deo sredstava utrošenih u te svrhe, u iznosu od 40.000 dinara.
Na javni poziv se mogu prijaviti građani, vlasnici individualnih objekata, s teritorija mesnih zajednica Gornji grad, Strelište, Stari Tamiš, Vojlovica, Topola, Tesla, kao i iz delova Mise, Koteža i sa dela teritorije MZ Centar, u kojima je izgrađena i u upotrebi ulična gasna infrastruktura čiji je vlasnik mreže i distributer JP „Srbijagas”.
Naravno, mogu se prijaviti samo oni koji su potpisali odgovarajući ugovor o priključenju objekta na distributivnu gasnu mrežu sa JP-om „Srbijagas” u toku 2023. godine i u celosti uplatili sredstva ovom javnom preduzeću za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka.
Takođe, zainteresovani podnosilac zahteva ima pravo na refundaciju samo za jedan gasni priključak. Građani koji su se opredelili za plaćanje gasnog priključka JP-u „Srbijagas” u ratama nemaju pravo na refundaciju sredstava po ovom javnom pozivu.
Građani zainteresovani za refundaciju troškova mogu se obratiti Gradu Pančevu, nakon čega će Grad s njima zaključiti ugovor i na tekući račun im uplatiti 40.000 dinara. Koju dokumentaciju je potrebno podneti za javljanje na javni poziv, građani mogu videti na sajtu Grada, a obrazac zahteva za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka mogu preuzeti i u Gradskom uslužnom centru, Trg kralja Petra I 2–4. Upravo tamo se dokumentacija i predaje.

Dokumentacija koju je potrebno podneti za javljanje na javni poziv je sledeća:

Popunjen Zahtev za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka (obrazac traženog Zahteva se može preuzeti na sajtu Grada Pančeva ili preuzeti u Uslužnom centru grada Pančeva, Trg Kralja Petra I 2-4, Pančevo),
Kopija Ugovora sa JP “Srbijagas”,
Kopija priznanice kojom se dokazuje uplata u celosti za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka,
Kopija ili očitana lična karta podnosioca,
Kopija platne kartice za tekući račun.

Refundiranje novca vršiće se do utroška sredstava namenjenih za ovu svrhu, prema redosledu podnetih zahteva, a najkasnije do 15. decembra. Osoba za kontakt je Biljana Đordan (013/308-826).
(Pančevac/S. T.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.