PANČEVCI USPEŠNI NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ MATEMATIKE 9 osnovaca i 9 srednjoškolaca ostvarilo zapažene rezultate u Jagodini i Smederevu!

12:46

17.05.2023

Podeli vest:

pancevo.dms.rs

Na državnom takmičenju iz matematike za osnovce održanom 13. maja 2023. godine u Jagodini, Grad Pančevo je predstavljalo čak devetoro učenika. Učenici su plasman izborili na okružnom takmičenju koje je održano 18. marta 2023. u OŠ „Žarko Zrenjanin” u Kačarevu.

Predstavnici 6. razreda bili su Bogdan Babović, (OŠ „Vasa Živković”, Pančevo), koji je osvojio 3. mesto, kao i Nikola Ilić (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Pančevo) i Mihajlo Miloradović (OŠ „Miroslav Mika Antić”, Pančevo).

Sedmake je  predvodio Petar Vračar (OŠ „Branko Radičević”, Pančevo), koji je osvojio 2. mesto.

Nikola Grbin (OŠ „Branko Radičević”, Pančevo), Branislav Ubović (OŠ „4. oktobar”, Glogonj) i  Nikola Bučalina (OŠ „Žarko Zrenjanin”, Kačarevo) su osmaci koji su svojim školama doneli bronzanu medalju.

Stefan Belić-Kozić (OŠ „Đura Jakšić”, Pančevo) i Đorđe Slović (OŠ „Vasa Živković“, Pančevo) su osmaci koji su takmičenje završili bez odličja.

Državno takmičenje B kategorije za srednjoškolce održano je nešto ranije, 22. aprila 2023. godine u Smederevu, a Grad Pančevo je predstavljalo takođe devetoro učenika, odnosno za jedan više nego prethodne školske godine.

Plasman na državno takmičenje su obezbedili na okružnom takmičenju održanom u Gimnaziji „Uroš Predić” u Pančevu održanom 4. marta 2023. Svi učenici koji su predstavljali našu opštinu na državnom takmičenju pohađaju Gimnaziju „Uroš Predić”.

Prva godina: Milica Čučković (3. mesto)
Druga godina: Jovana Pavlov (3. mesto),  Aleksandra Stanojković i Simona Milošević
Treća godina:  Milica Gagić (2. mesto) i Veljko Vasić
Četvrta godina: Aleksandar Katić (2. mesto), Ilija Serafimović i Ognjen Stojšić

Kao i prethodne godine, uz podršku sponzora, i ove godine Podružnica je obezbedila nagrade za najuspešnije učesnike opštinskog takmičenja, a o datumu dodela nagrada učenici će biti obavešteni.

 

(Pančevac)

OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE U PANČEVU: Radiće multidisciplinarni tim po savremenim principima FOTO

ODRED IZVIĐAČA NADEL U AKCIJI Starčevački skauti posetili lokalnu farmu krava! Nisu krili oduševljenje onim što su tamo videli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.