NAJZDRAVIJI NAČIN SPREMANJA SPANAĆA: Uz pomoć ovog trika sačuvaćete sve minerale i vitamine

21:35

17.05.2023

Podeli vest:

Pixabay

Spanać je ona vrsta jela koja se zavoli tek u poznim godinama. Međutim, ovako spremljen spanać obožavaju čak i deca.

Spanać je „superhrana“ zbog brojnih hranljivih materija. On obezbeđuje telu proteine, gvožđe, vitamine i minerale.

Da biste očuvali što više zdravih sastojaka u spanaću, potrebno je da ga što kraće kuvate, a naročito da ga ne izlažete visokoj temperaturi.

Najjednostavniji način za pripremu spanaća jeste blanširanje. To podrazumeva da ga na kratno ubacite u ključalu, blago posoljenu, vodu – biće dovoljno par minuta. Promešajte par puta i odmah procedite. Naravno, pre blanširanja ga dobro operite.

Pixabay

Nakon toga ga pripremite na uobičajeni način: Zagrejte na tiganju malo ulja i propržite seckan beli luk. Dodajte kašiku brašna i promešajte da samo pobeli. Promešajte. Kad se sve zagreje i počne da se zgušnjava, dodajte malo po malo mleko. Zatim dodajte blanširani spanać i začine pa servirajte uz ručak.

Najbolje je napraviti količinu koju ćete odmah pojesti jer se ne savetuje podgrevanje.

SAVRŠENA NAMIRNICA ZA DORČAK: Jedno jaje svakog dana čini čuda za organizam

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.