NAJZDRAVIJI NAČIN SPREMANJA SPANAĆA: Uz pomoć ovog trika sačuvaćete sve minerale i vitamine
Spanać je ona vrsta jela koja se zavoli tek u poznim godinama. Međutim, ovako spremljen spanać obožavaju čak i deca.
Spanać je „superhrana“ zbog brojnih hranljivih materija. On obezbeđuje telu proteine, gvožđe, vitamine i minerale.
Da biste očuvali što više zdravih sastojaka u spanaću, potrebno je da ga što kraće kuvate, a naročito da ga ne izlažete visokoj temperaturi.
Najjednostavniji način za pripremu spanaća jeste blanširanje. To podrazumeva da ga na kratno ubacite u ključalu, blago posoljenu, vodu – biće dovoljno par minuta. Promešajte par puta i odmah procedite. Naravno, pre blanširanja ga dobro operite.
Nakon toga ga pripremite na uobičajeni način: Zagrejte na tiganju malo ulja i propržite seckan beli luk. Dodajte kašiku brašna i promešajte da samo pobeli. Promešajte. Kad se sve zagreje i počne da se zgušnjava, dodajte malo po malo mleko. Zatim dodajte blanširani spanać i začine pa servirajte uz ručak.
Najbolje je napraviti količinu koju ćete odmah pojesti jer se ne savetuje podgrevanje.
SAVRŠENA NAMIRNICA ZA DORČAK: Jedno jaje svakog dana čini čuda za organizam
(Pančevac/Stil)