PANČEVO IMA FUDBALSKOG SUPERLIGAŠA! Železničar najbolje sačuvao za kraj! FOTO

20:38

27.05.2023

Podeli vest:

Pančevac/G.J

Fudbaleri Železničara najbolju utakmicu u Prvoj ligi Srbije odigrali su u poslednjem kolu pred svojim navijačima. Pobedili su Jedinstvo iz Uba sa 5:3 (2:2).

Malo ko je očekivao ovakvu goleadu, jer domaći fudbaleri su i pre ove utakmice obezbedili ulazak u Superligu, dok je gostima bila neophodna pobeda da bi sigurno ušli u baraž. Ubljani ipak nisu imali sreće, jer su naišli na veoma raspoložen pančevački tim. Nizali su se golovi sve lepši od lepšeg.

Pančevac/G.J

Igrao se 19. minut kad je Tomanović sa 25 metara uputio „bombu” i lopta je završila u levim rašljama.

Gosti uzvraćaju već u sledećem napadu i uspevaju da izjednače. U 26. minutu Đorđević iz slobodnog udarca sa 20 metara prebacuje „živi zid” i pogađa isto mesto kao i Tomanović za 2:1.

 

Jedinstvo preko Karikarija iz Gane još jednom stiže do izjednačenja u 29. minutu. Čim je počelo drugo poluvreme Dario Grgić je podesio nišanske sprave i sa ivice šesnaesterca pogađa donji desni ugao nemoćnog golmana Jovanovića. U 64. minutu Luka Petrović je pravovremeno proigrao Kordića koji se oslobađa svog čuvara i još jednom se trese mreža gostiju. Jedinstvo se nije predavalo i Zubiari u 68. minutu smanuje vođstvo Železničara na 4:3. Sve nedoumice rešava bek Balaž u 78. minutu kada je iskosa sa leve strane snažnim šutem pogodiuo suprotni donji ćošak za konačnih 5:3.

Kada je sudija odsvirao kraj meča brojni najmlađi navijači su uttrčali na teren i sa igračlima su proslavili ovaj uspeh i to je bila i najlepša slika na ovom meču. Zoran Naunković, predsednik kluba nije krio zadovoljstvo nakon utakmice , jer je dvanaestogodišnji san najzad i ostavren:

 

– Veoma sam srećan, uspelii smo za 12 godina iz Južnobanastke lige da stignemo do elitnog ranga. Ovo je veliki uspeh ne samo za naš klub, već i za grad, ali i čitav region. Fudbal je svuda pokretač razvoja sporta i sigurno ćemo igranjem u Super ligi promovisati sport na najbolji način ,ali i inspirisati brojne dečake i devojčice da se bave sportom – istakao je Naunković.

(Pančevac/G.J)

NOVAK NA ROLAN GAROSU TOTALNO ISKRENO O RAFI: Uopšte mi neće nedostajati!

KAČAREVO IMA DŽUDO-PRVAKA Trijumf Ilije Anđelovića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.