JUNIORSKI SVETSKI KUP I KUP SRBIJE U STRELJAŠTVU: Bronza za Aleksu Rakonjca u ekipnom takmičenju! FOTO

08:52

13.06.2023

Podeli vest:

Pančevac/S.Veljković

Aleksa Rakonjac je osvojio ekipno bronzu, a pojedinačno deveto mesto vazdušnom puškom.

Juniorska reprezentacija SS Srbije se upravo vratila iz Nemačke sa Juniorskog svetskog Kupa koji se po tradiciji održava u Suhlu, na kojem su učestvovala i dva reprezentativca iz Streljačke družine“Pančevo 1813“. Aleksa Rakonjac je nastupio u više disciplina sportskom vazdušnom i malokalibarskom puškom, a Marko Ninković je nastupio u mixu i pojedinačno sportskim vazdušnim pištoljem.

Pančevac/S.Veljković

Aleksa Rakonjac je osvojio ekipnu bronzanu medalju sportskom vazdušnom puškom, a pojedinačno je osvojio deveto mesto sa visokim rezultatom od 626,4 kruga, a nedostajalo mu je samo 0,3 kruga za ulazak u finale od osam najboljih juniora. U takmičenju mešovitih parova sporstkom vazdušnom puškom, popularnom mixu, Aleksa Rakonjac i Emilija Ponjavić iz Trstenika su osvojili 19.mesto sa 620,7 krugova.

U disciplini trostav od 3×20 metaka malokalibarskom sportskom puškom u klečećem, ležećem i stojećem stavu, Aleksa je bio treći nakon klečećeg stava sa 195 krugova, ali je u nastavku meča pao na 43. mesto sa ukupno 566 krugova.

Marko Ninković je u pojedinačnoj konkurenciji sportskim vazdušnim pištoljem zauzeo 58. mesto sa 548 krugova, dok je sa ekipom mešovitih parova, mixu vazdušnim pištoljem zajedno sa Martom Novović iz Gornjeg Milanovca, osvojio 30. mesto.

U narednom periodu slede velika domaća takmičenja, Finale Kupa SS Srbije, Prvenstvo Vojvodine i Srbije i dva Međunarodna takmičenja.

Streljaštvo: Poznati finalisti nakon trećeg kola Kupa SS Srbije

Iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ plasiralo se pet takmičara u Finale Kupa sa devet nastupa

Pančevac/S.Veljković

Iako je na trećem kolu Kupa SS Srbije nastupila samo Iva Rakonjac i osvojila nove bodove za finale, jer su Aleksa Rakonjac i Marko Ninković u isto vreme nastupili na Juniorskom svetskom Kupu u Suhlu, za učešće u Finalu Kupa SS Srbije se plasiralo pet takmičara iz Streljačke družine „Pančevo1813“, sa ukupno devet nastupa. U takmičenju u
trostavu 3x 20 sporstkom malikalibarskom puškom na 50 metara, će nastupiti juniorka Iva Rakonjac i junior Aleksa Rakonjac, a on će nastupiti i u finalu od osam najboljih seniora.

Tri juniora, Marko i Velimir Ninković, i Stefan Kešišjan će nastupiti u finalu juniora malokalibarskim sport pištoljem u preciznoj i brzoj paljbi na 25 m razdaljine, i u disciplini PSI-mk pištoljem slobodnog izbora na razdaljini od 50 metara u kategoriji seniora.

Nakon finala svi takmičari SD “Pančevo 1813“ će nastupiti na Prvenstvu Vojvodine i Prvenstvu Srbije za juniore i seniore posebno.

(Pančevac)

OBELEŽEN 210-TI ROĐENDAN DRUŽINE PANČEVO 1813: Torte i diplome za najmlađe članove ekipe! FOTO

RADUJ SE SRBIJO, NIKOLA JOKIĆ JE ŠAMPION NBA LIGE! Prva istorijska titula za ekipu Denver Nagetsa! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.