PANČEVO BRINE O OSOBAMA SA INVALIDITETOM: Stevanović i Selaković svečano obeležili početak radova na rekonstrukciji prostorija udruženja! FOTO

14:23

14.06.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

U okviru kampanje ,,Srbija bez barijera“ Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas je u prisustvu ministra Nikole Selakovića i gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića obeležen početak radova na rekonstrukciji prostorija Udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom u Pančevu.

 

Milan Šupica

– Zadovoljstvo mi je što sam danas u južnobanatskom okrugu, gradu Pančevu, i na zadovoljstvo svih nas koji radimo u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, posebno u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, ovde obeležavamo nastavak naše kampanje ,,Srbija bez barijera“, rekao je na početku obraćanja ministar Selaković.

Milan Šupica

– ,,Srbija bez barijera“ ima za cilj da osobama sa invaliditetom omogući potpunu uključenost u društvo i ravnopravno delovanje sa svim drugim članovima društva i neosećanje bilo kakve vrste diskriminacije ili izostavljenosti iz onoga što jesu opšti društveni procesi i tendencije, istakao je Selaković.

Milan Šupica

Ministarstvo ozbiljno vodi brigu i koordinira saradnju države sa 33 saveza osoba sa invaliditetom u okviru kojih deluje preko 520 gradskih i opštinskih organizacija.

Pančevac

Ministar je otkrio i kako se odvija saradnja:

– Budžetski mi imamo opredeljeno 450.120.000 dinara da se kroz programske i kroz stalno otvoreni konkurs opredeli za finansiranje rada različitih udruženja. Jedno od tih udruženja na regionalnom nivou, svakako jeste Savez Invalida rada Vojvodine, čiji je rukovodilac gospođa Stana Svilarov.

Milan Šupica

Udruženje okuplja okuplja 32 opštinske organizacije i broji preko 20.000 članova u našoj pokrajni.

Milan Šupica

U projekat je uloženo 4.900.000 dinara Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a svoj doprinost će dati i Grad Pančevo i južnobanatski upravni okrug.

Pančevac

Ministar Selaković je napomenuo da novca koji se ulaže ,,ne bi bilo da Srbija nije zakoračila u eru svog privrednog razvoja, da u poslednjih 11 godina nismo imali 485.000 novozaposlenih naših građana, da budžeti od lokala do republike nisu ozbiljno porasli. Budžet Grada Pančeva je ozbiljno uvećan, buždet AP Vojvodine, kao i budžet Republike Srbije, upravo zahvaljujući ozbiljnoj državnoj politici koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić i naša Vlada“.

Milan Šupica

Gradonačelnik Stevanović izrazio je zahvalnost ministru Selakoviću na prisustvu i osvrnuo se na značaj politike kontinuiteta.

– Na delu možemo da vidimo šta to znači politika kontinuiteta. Ovo je proizvod razgovora koji su vođeni prethodnih godina. Ministarstvo vodi računa da ima kontinuitet u onome što priča i dogovara, da to na kraju realizuje. Sjajan primer kako pokazujemo na svim nivoima institucija da je ono što ljudi od nas traže nama prioritet i da to realizujemo. U prethodnom periodu smo sve što su bile potrebe udruženja Osoba sa invaliditetom od strane Grada Pančeva, ali i u saradnji sa resornim ministarstvom realizovali ovde.

 

Milan Šupica

Grad Pančevo je 1998. godine zgradu iz 19. veka dodelio na trajno korišćenje organizaciji Invalida rada i osoba sa invaliditetom, a radovi na rekonstrukciji bi trebalo da se završe u narednih mesec dana.

Milan Šupica

Prvi čovek Pančeva je otkrio šta je do sad urađeno, kao i šta se planira od radova na objektu u Ulici Radomira Putnika.

– Sada se radi na krečenju prostorija, uvođenju elektroinstalacija, a u prethodnom periodu je sređen krov koji je prokišnjavao. Kupljena je nova tehnika, klima, radićemo u narednom periodu i prilaz, kako bi prostor oplemenili i ljudima koji ga koriste napravili dodatnu vrednost, kako bi oni što prijatnije i komfornije mogli da koriste ovaj prostor za svoje aktivnosti koje su zaista fenomenalne.

Pančevac

Stevanović je otkrio da se ,,unutra u jednom depou nalazi preko 50 ili 60 slika koje su nastale kao plod boravka u ovom prostoru od strane članova udruženja.

Milan Šupica

Počasni član Udruženja invalida rada i i osoba sa invaliditetom Jelena Badnjevac Ristić, istaknuta slikarka i mentorka radionice, uručila je članovima ministarstva dve slike, koje su naslikali članovi udruženja Anđelka Jovanović i Ilija Nakarada.

Milan Šupica

Predsednik Udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom Slobodan Stefanović zahvalio se ministru Selakoviću, pomoćnici Biljani Barošević, gradonačelniku Stevanoviću, predsednici saveza Invalida rada Vojvodine Stani Svilarovi i članu gradskog veća Pančeva Milenku Čučkoviću.

– Još jednom bih se zahvalio Biljani Barošević koja je najviše truda dala da dođe i pomogne nama da sutra imamo poboljšane uslove u radu, koji objavljamo svakodnevno. Do sada su nam pomagali na dva slikarska druženja 2021. i 2022. godine. To je nama mnogo značilo, zaključio je Stefanović.

Pančevac

U okviru ove kampanje gotovo 10.000.000 dinara će, pored ove organizacije, biti uloženo i u opštinsku organizaciju u Bačkoj Palanci i Vrbasu.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

GRADI SE PRUGA OD PANČEVA DO RUMUNIJE: Uskoro vozovi od našeg grada, preko Vršca, do susedne zemlje

OTVOREN PRVI MEĐUNARODNI SKUP OLDTAJMERA U PANČEVU Veliki broj građana se okupio da pogleda modele istorijskih automobila! Upriličeno i takmičenje! FOTO i VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.