MATURSKI PLES NAJMLAĐIH MATURANATA: Manifestacija „Mali maturant“ održana u Dolovu FOTO i VIDEO

08:58

18.06.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Ples malih maturanata koji ove godine završavaju IV i polaze u V razred osnovne škole, održan je na trgu ispred Doma kulture Dolovo. Ovo je treća godina za redom kako Mesna zajednica u saradnji sa Osnovnom školom, Domom kulture i JKP-om „Dolovi“ organizuje ovakvu vrstu manifestacije. Idejni tvorac ove manifestacije je Lidija Ankucić Božić, tehnički sekretar Mesne zajednice Dolovo.

Mali maturanti su svečano u plavim majicama iz zgrade Mesne zajednice, došli do trga ispred Doma kulture, gde su ih u publici dočekali roditelji, rodbina i prijatelji. Na početku priredbe, prisutnima su se obratili direktor Doma kulture Miroslav Prvulj i direktorka Osnovne škole Jasmina Stanković, a ceremoniju otvaranja plesa malih maturanata upotpunilo je puštanje belih golubova. Sada već tradicionalni ples započet je uz numeru „Deca su ukras sveta“. U završnici plesa, mali maturanti su se predstavili Vlaškim kolom.

Privatna arhiva

Po završetku plesa, snimljena je kolektivna fotografija svih učesnika priredbe, a potom su se mali maturanti uputili u prostor diskoteke Doma kulture.

U prostoru diskoteke, uz projekciju fotografija nastalih u protekle četiri godine, malim maturantima su zahvalnice za učešće na priredbi sa knjigom podelili njihovi učitelji, Vesna Bogdanov i Željko Ivković.

Privatna arhiva

U nastavku programa, organizovan je izbor za najlepšu devojčicu i najlepšeg dečaka, tako što su devojčice glasale za najlepšeg dečaka, a dečaci za najlepšu devojčicu. Titulu mis male mature ponela je Teodora Kostić, a titulu mistera, Dušan Jovanović.

Privatna arhiva

Koordinator manifestacije, Lidija Ankucić Božić, koja je uvežbavala decu za koreografiju maturskog plesa, podelila je deci poklone kao nagradu za učešće na manifestaciji.
Nakon oficijelnog dela, mali maturanti su se uz muziku zabavljali disko klubu.

Privatna arhiva

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.