PRVI ČOVEK FK ŽELEZNIČARA ZORAN NAUNKOVIĆ: Najveći uspeh bavljena fudbalom je zadovljstvo i ljubav i ako to zadržimo, uz Božiju pomoć postaćemo stabilan superligaš!

10:58

19.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

Po mišljenju mnogih sporedni klub i epizodista u Prvoj ligi Srbije, Železničar iz Pančeva je fantastičnim igrama u prethodne tri sezone pokazao zlim jezicima da se uz ljubav prema fudbalu može doći do velikih rezultata.

Od kluba koji je 2011. godine bio pred gašenjem, bez pomoći grada i bez stabilne organizacione infrastrukre Železničar je postao simbol za upornost i uspeh u srpskom fudbalu. Sada se pančevački klub plasirao u Superligu Srbije, a maltene do juče se takmičio u šestom rangu.

Sve se promenilo baš pre tih 12 godina kada je na čelo Železničara seo Zoran Naunković, Pančevac zaljubljen u fudbal koji je pred sobom imao jedan cilj, a to je da u životu održi instituciju staru 64 godine, a upravo za naš portal je govorio o tome kako je u tome uspeo uz podršku svojih najbližih saradnik, piše srpskiportal.rs.

– Moja lična ambicija u klubu, uz podršku grada koja sada postoji i nadam se da će biti u skladu sa stepenom takmičenja u koje ulazimo, je da ne budemo epizodisti već stabilan superligaš i u principu to je to. Kao što sam već rekao grad ulaže u infrastrukturu, imamo jedan od boljih travnatnih terena u Srbiji. Ono što ja želim je da budemo prihvaćeni od strane fudbalske Srbije. Ono što mislim da će se desiti, da će svi klubovi jedva čekati da gostuju u Pančevu i da će te utakmice biti veoma gledane kako na stadionu tako i na televiziji. Preduslov dobre utakmice je dobar teren, a mi to imamo. Uvek ću se zahvaliti gradu na tome, to je jedna velika stvar koja je urađena za sam fudbal. Verujem da ćemo biti jedno pravo osveženje u srpskom fudbalu, a za dalje ćemo videti. Najveći skok je taj iz Prve lige u Superligu, a mi se spremamo da tu razliku što brže nadomestimo uz što manje grešaka. Pored toga moramo da se što pre naviknemo na nove okolnosti, nove protivnike, nove ljude i gradove u kojima ćemo se takmičiti. Ako budemo sledili sve ono što smo radili do sada i taj neki pošten odnos ostvarićemo cilj. Najveća stvar i najveći uspeh bavljena fudbalom je to zadovljstvo i ljubav, a ako to budemo uspeli da zadržimo mislim da ćemo uz Božiju pomoć postati stabilan superligaš. Naravno, to mora da bude i cilj grada, koji nam je obezbedio izgradnju stadiona, videćemo kolikog kapaciteta. Nadamo se da ćemo omogućiti ljudima koji dođu da gledaju utakmicu da stvarno provedu dva sata uživajući u dobrom fudbalu, jer ipak je fudbal sport i razonoda, tako da svi koji dođu na stadion treba da uživaju u tome.

Zoran Naunković je u razgovoru za „Srpski portal“ otkrio da će budući stadion u Pančevu ispuniti sve uslove koje zahteva Superliga Srbije kao takmičenje. Radi se na montaži reflektora tako da će biti utakmica u večernjem programu, a pored toga očekuje se da kapacitet novog zdanja na Sportskom centru „Mladost“ ima oko 2300 sedećih mesta.

(Pančevac/Srpskiportal/Jovan Jovanović)

 

KREATIVNA RADIONICA ZA ODRASLE 20. JUNA U BANATSKOM BRESTOVCU: Jelena Kovačević će pokazati kako da napravite origami cvet

PREDRAG ROGAN OKUPIO PRVOTIMCE ŽELEZNIČARA: Evo šta im je rekao na prvom treningu VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.