PANČEVKA VALENTINA MIRKOV VICEŠAMPIONKA SRBIJE Atletičarke Panonije zabeležile značajne rezultate na prvenstvu Srbije u Kraljevu!

16:03

19.06.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

U nedelju je u organizaciji Srpskog Atletskog Saveza u Kraljevu održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire koje je okupilo veliki broj atletskih klubova iz cele Srbije. Atletski klub Panonija je nastupio sa 2 atletičarke a osvojena je i jedna medalja.

U sprinterskoj disciplini trčanja na 60m, Nina Štrkalj je nastupila u prvoj kvalifikacionoj grupi i rezultatom od 8:58 sekundi u ukupnom plasmanu tauzela 11. mesto od 45 atletičarki.

Nakon toga Nina je nastupila i u trci atletičarki na 200m. U ovoj trci sjajna Nina Štrkalj je iako godinu dana mlađa od svih takmičarki ostvarila neverovatan rezultat od 28:07 sekundi što predstavlja najbolji rezultat za 2011. godište u Srbiji. U ukupnom plasmanu je zauzela 9. mesto od 47 atletičarki koje su nastupile u toj disciplini.

Naredna godina će svakako biti u znaku Nine Štrkalj koja vrednim radom na svakom takmičenju pomera lične rekorde pa je u skoro svakoj disciplini u svom godištu među 3 najbrže u Srbiji.

Kao šlag na tortu došla je i srebrna medalja Valentine Mirkov koja je u disciplini sportskog hodanja 1000m na stazi, takođe postavila novi lični rekord koji sada iznosi 5:11,65 minuta.

Valentina je jedna od najtalentovanijih atletičarki Pančeva, državna prvakinja, koja se sa svakog takmičenja vraća sa osvojenom medaljom.

AK Panonija će uskoro imati nove nastupe kako na Prvenstvu Srbije, tako i na mnogim drugim takmičenjima za najmlađe kategorije.

AK Panonija poziva sve na XI Pančevački maraton u Narodnoj bašti u Pančevu 29.07.2023. u 18 časova gde će uz Udruženje Maratonci Pančevo ovaj atletski klub pomoći tehničku organizaciju maratona.

Pored trke na 42 i 21,1 km, održaće se i trka na 5km a predviđen je i Dečji maraton (1 krug ili 1143 metra).

(Pančevac)

KSENIJA MRKELA JOŠ JEDNOM POTVRDILA DA JE PRAVI SPORTSKI BISER Atletičari Dinama uspešni na najmasovnijem prvenstvu Srbije ove godine! FOTO

DOMINACIJA PLIVAČKOG KLUBA DINAMO: Slobodan Stančul i Kosta Mirković na pobedničkom postolju! Dragan Jovanović iz Sparte osvojio srebro VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.