KO ĆE BITI PRVI NOSILAC NA VIMBLDONU? Đoković započeo 389. sedmicu na tronu, ali Alkaraz igra turnir koji mu može vratiti prvo mesto!

20:55

19.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Tennis TV

Novak Đoković, broj jedan na ATP listi – najprirodnija moguća stvar na svetu. Srpski teniser je započeo čak 389. sedmicu kao lider, sa 420 bodova više nego drugoplasirani Karlos Alkaraz. Međutim, mladi Španac rešio je da se pre Vimbldona zagreva na turniru u Kvinsu, koji se igra ove nedelje, pa bi eventualnom titulom, koja donosi 500 poena, mogao da se vrati na tron.

Čak i da se dogodi rokada pre Vimbldona, neće imati preveliki značaj, jer na tom nadmetanju se prošle sezone nisu računali bodovi. Tako će Novak i Karlos ponovo da trče trku udvoje, s tim da će sad apsolutnu ulogu favorita imati naš as. Praktično, ko dalje dogura na prestižnom grend slemu, biće na tronu posle turnira.

Ono što je bitno je da je srpski as izbegao scenario iz Pariza i ne može da padne niže od trećeg mesta pre Vimbldona. Zato potencijalni susret Novaka i Karlosa neće moći da se dogodi pre finala, kao u Parizu.

Sve posle slema u Londonu biće samo bonus za najboljeg na planeti. Srpski teniser do kraja sezone brani samo 2.850 bodova sa četiri turnira. A na stolu će biti mnogo više takmičenja na kojima sa može da uvećava bodovni saldo. Prvi bodovi koji će Đokoviću doći „na naplatu“ su Astana i Tel Aviv, krajem septembra i početkom oktobra. U to vreme je kineska turneja, na kojoj je uvek dobro igrao.

Nadal na 134. poziciji
RAFAEL Nadal, teniser koji je najbliži Novaku po broju grend slemova (22:23), trenutno se nalazi tek na 134. mestu ATP rang-liste. Španac ne igra još od januara, kada se povredio u Melburnu.

Ukidanjem zdravstvenih ograničenja za ulazak u SAD, Đoković je dobio priliku ne samo da napadne potencijalno kalendarski slem na Ju-Es openu, nego i da nastupa na mastersima u Torontu i Sinsinatiju, a to su takmičenja koje nije mogao da igra lane.

Alkaraz u Njujorku brani maksimalnih 2.000 poena, što mu je teg u trci za prvu poziciju na kraju 2023.

 

(Pančevac/Novosti)

VELIKI OBRT Đokovići žele terene nazad: U konsultaciji sa svojom porodicom spreman sam da nastavimo saradnju sa gradom Beogradom!

RODŽER FEDERER SE KONAČNO OGLASIO NAKON NOVAKOVE 23. TITULE: Zaboravljamo da Đoković više nije tako mlad! Želim mu sve najbolje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.