PREMIJERKA NA SVEČANOM PRIJEMU UOČI POČETKA EU NEDELJE MOGUĆNOSTI: U Beogradu ćete uvek imati pouzdanog i kredibilnog sagovornika

21:14

20.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je svečanom prijemu uoči početka EU nedelje mogućnosti.

Ambasador EU u Srbiji Emanuel Žiofre i Ana Brnabić svečano su otvorili manifestaciju EU nedelja mogućnosti.

Premijerka Brnabić je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se zadržao na Paliću gde je imao sastanak sa zvaničnicima Mađarske.

– EU je najveći investitor u Srbiji, daleko najveći i najvažniji finansijski donator – istakla je Brnabić.

Ona je dodala da se stavovi Srbije ne razlikuju od stava EU po pitanju sukoba u Ukrajini.

– Zarad mira i stabilnosti u svetu, ovo mora biti princip koji svi moraju poštovati. Tako pristupamo i dijalogu sa Prištinom. Naš prvi prioritet je mir – rekla je premijerka, i dodala da želi da Srbi na Kosmetu žive bez straha od torture i zamolila EU partnere da pokažu da stoje iza principa vladavine prava, te da se nakon više od 10 godina primeni Briselski sporazum i osnuje ZSO.

– Mir je najvažnija evropska vrednost i tekovina. U Beogradu ćete uvek imati pouzdanog i kredibilnog sagovornika. Reforme koje preduzimamo su korenite i izmeniće naše društvo bespovratno nabolje. Smatramo da su evropske vrednosti one koje naši građani razumeju i baštine. Ponosni smo na postignute rezultate i zahvalni na pomoći evropskim partnerima. I svakako, bolji smo zajedno. Hvala vam, i srećan vam početak Evropske nedelje mogućnosti – rekla je premijerka Srbije.
(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.