MAJA VITMAN ZADOVOLJNA RADOVIMA NA REKONSTRUKCIJI ŠEMIĆEVE ULICE: Za građane je ovaj potez od velikog značaja! Evo šta će sve biti izgrađeno!

11:38

22.06.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Ulice Svetozara Šemića od Ulice Dimitrija Tucovića  do Sinđelićeve počeli su krajem februara, a biće završeni do kraja avgusta. Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman obišla je radove i otkrila kako napreduje rekonstrukcija u ovom delu grada.

– Do sada smo uradili kompletnu rekonstrukciju i postavili novu mrežu na kišnoj kanalizaciji i vodovodnim instalacijama.Takođe je urađeno i potrebno kabliranje za potrebe postavljanja stubova javnog osvetljenja, tako da će ovaj celokupni kompleks biti osvetljen novom LED rasvetom.

Grad Pančevo

Važno je naglasiti da pored radova na podzemnim instalacijama, takođe se radovi izvode i na obostranom uređenju trotoara od Šemićeve do Sinđelićeve ulice, nastavak Ulice Svetog Save i Železničke ulice.

Maja Vitman je objasnila zašto je ovo kapitalna investicija za naš grad.

– Na raskrsnici Ulice Svetozara Šemića i Ulice Svetog Save biće izgrađen i kružni tok, sa radovima će se krenuti u toku sledeće nedelje na iskopu. Sve to i za unapređenje infrastrukture u ovom delu grada, koji se privredno dosta razvio.

Kada je reč o novoj glavnoj autobuskoj stanici, Vitman je istakla da će se ona naći na početku Šemićeve ulice, da je planirana izgradnja novih autobuskih stajališta duž tog poteza, nova parking mesta i takođe sve ono što je potrebno za funkcionisanje jednog takvog projekta.

Grad Pančevo

– Ova dva projekta javnog-privatnog partnerstva su svakako povezena i sa projektom javnog-privatnog partnerstva koje se odnosi na javno osvetljenje. Kada smo planirali sve ovo pre par godina, gledali smo da strateški sve to pokrijemo. Za sve naše građane ovaj potez je od velikog značaja imajući u vidu da je krenuo da radi i Pan voz i da naši građani sada svakodnevno koriste usluge železnice. Od septembra, kada radovi budu gotovi, moćiće da koriste i ovaj deo.

Grad Pančevo

Menadžerka grada je zamolila za malo strpljenja i razumevanja sve one koji ovde žive ili rade.

Vitman je najavila još jednu investiciju Grada Pančeva koja kreće u Gornjem gradu, a to je rekonstrukcija gasovoda u Ulici Patrijarha Čarnojevića.

– Kada budemo krenuli u rekonstrukciju ove predmetne ulice, krećemo i u rekonstrukciju same ulice koja se odnosi kako na kolovoz, isto tako i na trotoare i tim putem završavamo projekat javnog-privatnog partnerstva, koja se odnose na plasiranje, rekonstrukciju i ulaganje u projekte javnog-privatnog partnerstva.

Grad Pančevo

Vitman se osvrnula i na radove u gradskom parku i napomenula da je završeno više od 50 posto radova i to onih najzahtevnijih, kao i da će sve biti izvedeno u planiranim rokovima i da će u toku avgusta radovi na rekonstrukciji biti u potopunosti završeni.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

POSLEDNJA FAZA REKONSTRUKCIJE GRADSKOG PARKA Vitman: Ovi radovi mnogo znače za celu lokalnu samoupravu i veoma su pozitivni utisci! FOTO

MIROVIĆ: 225 miliona dinara za realizaciju 57 projekata! VITMAN: 3.564.480 dinara za zamenu stolarije na fiskulturnoj sali škole u Kačarevu

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.