ILINDENSKI VREMEPLOV U KAČAREVU: Dramska družina „Vidoje Dojčinovski – daskalot“ priprema novu predstavu

17:13

22.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Udruženju Makedonaca „Vardar“ iz Kačareva održavaju se probe dramske sekcije. U toku je priprema dvojezične predstave (na srpskom i makedonskom jeziku) pod naslovom „Ilindenski vremeplov“. Učesnici su nam otkrili kako se provode na probama i šta su novo naučili.

Pančevac

– Mnogo je zanimljivo na probama. Meni nije bilo teško da savladam jezik, jer sam pohađala časove makedonskog jezika u školi, tako da sam se sada samo podsetila, rekla je Kalina Stojanovski.

– Igram makedonskog junaka Goceta Delčeva. Saznao sam pojedinosti iz makedonske istorije, ali i naučio novi jezik, budući da se do sada nisam susretao sa makedonskim jezikom, kaže Branislav Galešev.

– Naučili smo da je važno da izgovaramo tekst jasno i glasno, da se svaka reč razume. Osim što učimo, mi se ovde i divno zabavljamo, otkrila nam je Nina Petrovski.

– Ovde sam stekao nove drugare, zabavljamo se i glumimo, kaže Mirko Ristivojević.

– Danas nam je došao glumac Zoran Mitrović i objasnio nam je kako treba da se ponašamo na sceni, istakla je Marija Veličkovski.

Pančevac

Mališani su izuzetno motivisani da glume i stiču nova znanja, kaže Zoran Mitrović, glumac.

– Iako su u današnje vreme deca  mahom okupirana telefonima i društvenim mrežama, ova naša mala družina veoma je motivisana. Pored glume, oni uče i makedonski jezik i veoma im dobro ide. U predstavi se govori o Ilindenskom ustanku, međutim, junaci su smešteni u današnje vreme, susreću se sa određenim preprekama i dolaze do saznanja da njihova borba za slobodu nije bila uzaludna, već da žive i dalje, kaže Mitrović.

Pančevac

Dramska sekcija „Vidoje Dojčinovski – daskalot“ postoji od 2015. godine. Članovi nastupaju na različitim manifestacijama koje udruženja Makedonaca organizuju.

Pančevac

DOKUMENTARNI FILMOVI ISTORIČARA MIRČE MARANA 23. JUNA U STARČEVAČKOM MUZEJU: Gost autor filmova, ulaz slobodan

PRIREDBA „MRAMORAK U SRCU“ 24. JUNA: Stižu gosti iz Erdevika i Pančeva

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.