HOĆETE DA KUPITE TRAKTOR: Zoran Vorkapić starudije pretvora u dobru mašinu! Ima ih 18 i sve ih poredao na ulasku u Veliku Gredu!

08:53

23.06.2023

Podeli vest:

Ilustracija/pexels

VELIKA GREDA – Na ulasku u Veliku Gredu, s desne strane, meštanin Zoran Vorkapić već dvadesetak godina ima nesvakidašnju izložbu starih traktora.

Međutim, kako nam je objasnio, reč je o hobiju i pomoćnom izvoru finansija, budući da otkupljuje preko oglasa stara vozila koja pronađe u Vojvodini, iz lokalpatriotskih razloga, uz pomoć penzionisanih majstora iz komšiluka ih sređuje, a onda prodaje širom Srbije.

– Trenutno imam 18 traktora, a najstariji je iz 1967. godine, ruski model MTZ 52 – kaže za „Dnevnik“ Vorkapić i dodaje da osim ruskih, ima i beloruske modele. – Kupujem ih po ceni od hiljadu i po evra pa naviše, zavisi u kakvom su stanju. Kad dođe do dalje prodaje, cena nekad nije mnogo veća, a nekad je dvostruka. Sve zavisi od delova koje koristimo, jer su nekad polovni, a nekad novi, sve je stvar kalkulacije.

Restaurirani traktori služe za „kućne potrebe“, objašnjava naš sagovornik, a budući da je reč o vozilima svakako starijim od decenije, za registraciju su potrebna samo dva svedoka!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

– Svakog dana se posvetim traktorima u večernjim časovima, a za sređivanje jednog mi nekad treba pet dana, a nekad mesec, sve zavisi da li čekam određene delove. Naravno da se vežem za svaki traktor u koji sam uložio, ali mi nije žao kad ode u prave ruke – veli Vorkapić i dodaje da je traktor najdalje otišao na jug Srbije, na čak 430 kilometara od Velike Grede.

Zoran Vorkapić je po struci magistar mašinstva, ali kako za sebe kaže da je seljačko dete, tako je i odabrao put poljoprivredničkog života, pa tako danas uzgaja klasične ratarske kulture i pokoju stoku za zimske dane.

(Pančevac/Dnevnik/L. Radlovački)

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK, 23. JUN: Posle podne naoblačenje i pad temperature

SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE U PANČEVU URUČILA 43 SERTIFIKATA: Polaznici obučeni za digitalni marketing i vođenje poslovnih knjiga, nakon obuke dobili po 20.000 dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.