MAJA VITMAN: Gradski park će do kraja avgusta u potpunosti biti završen i predat građanima na korišćenje

10:50

23.06.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Gradska menadžerka Maja  Vitman izrazila je zadovoljstvo toko radova na rekonstrukciji Gradskog parka u Pančevu, jer je , kako je istakla, završeno više od 50 posto planiranih radova. 

Prema njenim rečima, od početka radova u maju do sada završeni su najzahtevniji radovi, a ostatak radova biće odrađen u planiranim rokovima.

„Radovi na rekonstrukciji Gradsko parka biće u potpunosti završeni tokom avgusta. Najzahtevniji radovi su u potpusnoti završeni, a još je ostalo da se urade završni radovi na popločavanju. Završeno je sve što se tiče instalacija za ugradnju javnog osvetljenja, kandelabera. U pripremi je završetak radova na mobilijaru. Sve će biti izvedeno u planiranim rokovima, tako da će Gradski park do kraja avgusta u potpunosti biti završen i predat građanima na korišćenje“, navela je Maja Vitman.

Milan Šupica

Podsetimio, poslednja faza rekonstrukcije Gradskog parka počela je 8. maja,a postavljeni rok za završetak radova bio je 120. dana.  Ovaj veliki posao, poslednja faza radova, vredna 53.700.000 dinara, krenula je uklanjanjem postojećih betonskih ploča od Narodnog muzeja prema Ulici Dimitrija Tucovića, a prvi radovi se odnose na izgradnju kišne kanalizacije u centralnom delu parka.

Gradska menadžerka Maja Vitman je tim povodom rekla da je Grad „ponosan na sve što smo do sada izveli, imajući u vidu da smo građanima obećali da ćemo vršiti fazno izvođenje radova” i podsetila na to da su radovi započeti 2015. godine, kada je popločan plato ispred zgrade Gradske uprave.

Pančevac

– Godinama unazad bavili smo se izvođenjem radova, a ovo što nam sada ostaje kao poslednja faza odnosi se na parterno uređenje preostalog dela parka, odnosno popločavanje 2.700 kvadrata vibropresovanim pločama. Ujedno ćemo uraditi i novu kišnu kanalizaciju u dužini od 200 metara, postaviti 35 novih kandelabara, 17 novih klupa i 12 stubnih kanti. U toku su pripremni radovi i krenućemo sa ograđivanjem dela gradilišta i zaštitom dečjih igrališta, kako bi bilo bezbedno za sve mališane i ostale prolaznike, što nam je najvažnije – naglasila je Maja Vitman.

NEMA SEČE DRVEĆA U PARKU Rekonstrukcija Gradskog parka biće završena do početka septembra

DANAS POČINJE POSLEDNJA FAZA REKONSTRUKCIJE GRADSKOG PARKA Za lepši izgled najužeg centra grada! Uređenje kišne kanalizacije, novi kandelabri, nove klupe i kante

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.