U KORAK SA REGATOM: Posle 100 kilometara plovidbe „Vode Vojvodine“ u Žitištu

12:40

25.06.2023

Podeli vest:

Trećeg dana regate „Vode Vojvodine“ učesnici su stigli u Žitište gde su zastali i dobro se proveli na poznatoj manifestaciji „Pile fest“, koju je pratio bogat kulturno-umetnički program.

Foto: Pančevac

Učesnici regate prvo su prošli kroz prevodnicu Klek, pa zastali i okupali se u Žitištu. Nakon toga druženje je, uz nezaboravan provod i kuvanje riblje čorbe, nastavljeno na lokalnoj manifestaciji „Pile fest“.

Foto: Pančevac

Sledeća stanica „Vode Vojvodine“  bila je Jankov Most. Uoči dolaska regate uređena je obala i izmuljen vodotok korita Starog Begeja u dužini od 640 metara kod Jankovod Mosta. Postavljeno je i 30 ribolovnih mesta urađenih od drveta.

Screenshot/Instagram

Kako „Pančevac“ saznaje, manifestacija „Doček regate Vode Vojvodine“ biće održana 27. juna na Obali kanala kod marketa IDEA u Srbobranu. Tom prilikom nastupiće bendovi „Čudesna šuma“ i „Banda crvena“.

Foto: Pančevac

Podsetimo, ovogodišnja Regata krenula je sa pristaništa na novosadskom Limanu i trajaće ukupno 10 dana. Ploveći Dunavom, Savom, Tisom i banatskim i bačkim kanalima, regata „Vode Vojvodine“ preći će oko 260 kilometara.

 

 

(Pančevac/Ana Vugrinec)

 

PANČEVKA SLAVICA BALAN TREĆA NA IZBORU ZA MIS ŽIVOTNE SREDINE SRBIJE Promocija zdrave okoline kroz lepotu! FOTO i VIDEO

 

ETNO MREŽA U DOLOVU PREDSTAVILA PROGRAM RADIONICA: Prezentaciji prisustvovale 43 žene, svaka prikazala svoj ručni rad (VIDEO)

 

VUČIĆ: Do 20. juna investicije u Srbiji iznose milijardu i 919 miliona, to je ono što nas drži! Kurti neće stati, on čezne za ratom

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.