GRADSKI PARK U NOVOM RUHU PRE ROKA Vitman: Završetak radova sredinom avgusta! Stižu i novi kandelabri (FOTO I VIDEO)

10:45

26.06.2023

Podeli vest:

Gradska menadžerka Maja Vitman danas je obišla Gradski park u Pančevu u kojem je u toku treća faza rekonstrukcije koja će, kako je najavila, biti završena pre roka. 

Foto/Pančevac

Prema njenim rečima, obilne padavine nisu usporile radove i rekonstrukcija teče po utvrđenoj dinamici tako da se završetak radova očekuje do polovine avgusta.

„Trenutno se radovi izvode na popločavanju površine od 2.700 kvadratnih metara, a radovi se izvode i na iskopu, za potrebe odvođenja vode. Sve od podzemnih instalacija je urađeno, a u toku sledeće nedelje ćemo krenuti sa postavljanjem temelja za potrebe instalacija samih kandalabera. Imamo i dobru komunikaciju sa građanima koji poštuju pravila i ne ulaze na samo gradilište, ali isto tako imamo i izuzetno dobru komunikaciju i sa izvođačima radova. Prililčno smo zadovoljni jer radovi teku po utrvđenoj dinamici i obilne padavine nisu usporile rekonstrukciju. Mi smo ušli u radove osmog maja, a rok za završetak radova po ugovoru je 120 kalendarskih dana, što znači da bi radoci trebali da se završe do osmog septembra. Međutim,kako prilično dobro stojimo sa dinamikom, očekujemo da završetak radova bude polovinom avgusta“, rekla je Maja Vitman.

Foto/Pančevac

Ona je dodala i da su neki kandelabri uništeni od strane nemarnih građana i dostavnih vozila koja ulaze u pešačku zonu, ali da su preduzete sve mere kako bi se problem rešio zato što, kako navodi, takva bahatost i nemar ne priliče jednom gradu kao što je Pančevo.

„Nažalost, prethodna rekonstrukcija parka je bila početkom osamdesetih godina i od tada nije bilo značajnijih ulaganja. I sami smo svesni kako je ovaj park do pre par godina izgledao. Imali smo dosta prijava od strane građana koji su se žalili na ploče koje proklizavaju, ploče koje nedostaju, ploče koje su ulupane. Ovo je centralno gradsko jezgro koje treba da ostavi dobar utisak na sve ljude koji dođu u Pančevo, i zato nam je bilo bitno da uđemo u ove radove. Ipak, mi imamo bahate i nemarne sugrađane ali isto tako i ljude koji su mimo grada Pančeva, a koji koriste dostavna vozila ili ulaze u pešačku zonu u kojoj saobraćaj ne bi smeo da se odvija. Imamo dva stuba, dva kandelabra, koja su delimično srušena i definitivno oštećena. Mi smo u saradnji sa inspekcijom i policijom utvrdili tačno o kojim vozilima je reč, sa sve registarskim tablicama, kao i tačno vreme kada se to desilo. Te osobe su evidentirane kako bi se naplatila materijalna šteta“, istakla je Vitman.

Foto/Pančevac

Gradska menažerka se ovom prilikom zahvalila učenicima Zmajeve škole za koje je rekla da su pokazali koliko je značajno da svi, kao zajednica, čuvamo grad.

„Učenici odeljenja 5/2 Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i njihova razredna pokazali su kako se treba ponašati u zajednici kroz akciju „Piši Briši“. U pitanju je dečije igralište kod Američkih zgrada koje se nakon postavljanja našlo u kritičnom stanju zbog ispisivanja grafita ali i bacanja đubreta. Mališani su sve to sredili i pokazali da svi, kao zajednica, trebamo da čuvamo ono što imamo. Najlakše je kritikovati“, zaključila je Vitmanova.

 

(Pančevac/Ana Vugrinec)

NEMA MESTA PANICI U ČAČKU Industrijski otpad je popisan i ubrzo će biti uklonjen

 

30 MINUTA AGONIJE: Vetar dečaka (2) iz Srbije u gumenom čamcu odneo 2 KM od grčke obale! Jedva ga spasao čovek na skuteru!

 

OKLOP TEŽAK 40 KILOGRAMA, BRZI KONJI I OŠTAR MAČ: Oni su pravi srpski vitezovi, čuvaju srpsku tradaciju i moralne vrline FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.