IZ DRUGOG UGLA DRŽAVNI UDAR ILI HOLIVUDSKI SCENARIO: Šta se krije iza puča Vagnera? Kad se Ameri i Rusi dogovaraju, svet pati!

12:22

26.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Istorija je isprepletena brojnim državnim udarima ili pokušajem istih. Scenario za izvođenje pučeva, već je uveliko poznat. Od ubistva Gaja Julija Cezara, preko evropskih dvorova, pa do naših prostora. Pa ni istorija Rusije nije siromašna pučevima, naprotiv, veoma je bogata.

Pokušaj ili igrokaz Prigožnija koji se odigrao u subotu, na sve je ličio, samo ne na “državni udar”!

Mnogi će se pitati, pa kako to ne izgleda na puč?

Recimo, ko se seća Aljendea i državnog udara u Čileu. Pa zar vojska predvođena generalom čileanske vojske Pinočeom, nije izvršila puč? Jeste i to veoma krvav. Čak su i avioni čileanskog vazduhoplovstva tipa Hanter, napali predsedničku palatu dejstvujući po njoj. Ili slučaj Patrisa Lumumba, i njegovo stradanje. Po pravilu, svi pučevi su nasilni i puni krvi, piše TV Front.

Takoće, svi pučevi su po nekom pravilu, povezani sa spoljnim uticajem. Uglavnom je to uticaj neke velike sile ili poslovnih elita a neretko, to je udružen uticaj istih. A krv? Pa krvi mora biti!

Stoga ako je stav, da je puč po pravilu nasilan (čitaj krvav), onda ovo što je Prigožnij uz pomoć Vagnera pokušao, jednostavno nije državni udar.

Onda se postavlja pitanje: “a šta je”?

Pa najverovatnije, da je to režirani igrokaz za široku “međunarodnu javnost”, ogrezlu u teoriju zavere, koja i dalje misli da postoje dobri i loši momci.

A rat u Ukrajini vodi se po veoma čudnom scenariju. Cenu plaća običan čovek, a valuta je krv.

Pa da se malo osvrnemo i razmislimo. Kako to da naftovod Družba još radi i nafta ide do Evrope? A gasovod kroz Ukrajinu,niko ne napada i gas teče normalno? Titanijum za avione ide normalno na tržište (čitaj SAD). Osim njega, uranijum za nuklearne centrale isporučuje se normalno za SAD kao i motori za pogon raketa za svemirske letove. Ruska nafta se na sred Atlantika, pretače u američke tankere i prodaje “staroj Evropi” uz proviziju. A sankcije, pa zar nisu uvedene?

Mnogi će reći, da je to teorija zavere. Međutim, nije. To je jednostavno trgovačka logika, koja svima odgovara. Stvara se nova poslovna elita, staroj je odzvonilo i mora da ustupi mesto drugima.

A zar čudno ne izgleda, zajednička pomorska vežba “Komodo”, gde “ljuti do bola” zavađeni rivali, zajednički vežbaju na Pacifiku? Pa ne, jednostavno saradnja velikih sila teče normalno i bez problema. Problemi postoje, samo kad se izjave daju za medije i široku javnost, tad se priča o nacistima, natovcima i svakim belosvetskim propalicama, koji se moraju poraziti.

A da, Vagner? Po ruskim izvorima, FSB je za igrokaz znao ima već dva meseca. Samo su čekali da se “operski glumci” uvežbaju. Kad se sve uvežbalo, predstava je mogla da počne.

A narod, narod je oduševljen. Kartu je platio. I sad može mirno da gleda “komendiju” (što bi rekao Žika Pavlović).

Kad se vrši puč, tenkovi ne idu na “labudicama”, već samohodno, spremni da otvore vatru na prepreke, koje bi da ometu plan. Krvi mora biti, odnosno ako krvi nema, mora biti barem neko polomljeno rebro, razbijena glava i slično.

U Rusiji svega toga nije bilo. Neće biti ni krivične pa ni bilo koje odgovornosti. Neće biti ničeg. Jer velike sile su ozbiljne, one se dogovaraju. Ne mora se sve znati i nije sve za javnost.

Ne zaboravimo,kad je Hladni rat završavao, uslov Amerikanaca bio je da se Sovjeti ne povlače iz Istočne Nemačke i da ne dozvole ujedinjenje Nemačke. Kao su Sovjeti ostali gluvi na to, nastao je bezbednosni vakum u Evropi. Jer Dogovor iz Helsinkija više ne vredi. Mora se sastaviti drugi, došlo je vreme. Evropa (čitaj EU) sigurno neće biti za stolom, samo je pitanje ko će pored SAD i Rusije još biti tu?

Evropa je kao bezbednosni problem predata SAD, Rusija je rešila da svoje interese osigura prvo u svom okruženju. A šire, pa dogovaraće se sa Amerikancima i Kinezima. To uveliko i rade.

A “operski pevači” uskoro idu za Afriku, tamo su preko potrebni.

Ne postoji teorija zavere, već interes velikih u koje mali moraju da se uklope.

Kad se Ameri i Rusi dogovaraju, svet pati! To je nepisano pravilo a ima tome!

(Pančevac/TV Front)

KREMLJ: Krivični postupak protiv Prigožina biće ukinut, šef Vagnera odlazi u Belorusiju FOTO i VIDEO

RAT U UKRAJINI Putin se obratio javnosti zbog pobune Prigožina: Ovo je izdaja i nož u leđa VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.