JOŠ JEDAN SRPSKI TENISER U GLAVNOM ŽREBU VIMBLDONA Mlada nada srpskog tenisa posle Pariza, debitovaće i na londonskom Gren slemu!

15:29

29.06.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Srpski teniser, Hamad Međedović (19), ostvario je veliki uspeh i plasirao se u glavni žreb Vimbldona.

Trenutno 156. teniser na svetu u poslednjem kolu kvalifikacija za treći grend slem u sezoni pobedio je domaćeg tenisera, Bilija Harisa u dva seta 6:4, 7:6(8:6).

U prvom setu mu je bio dovoljan jedan brejk koji je napravio u trećem gemu, dok je u drugom viđena velika borba i samo jedna brejk lopta koju srpski teniser nije iskoristio.

U taj-brejku je bio bolji od rivala i zahvaljujući tome obezbedio je mesto u glavnom žrebu.

Ovo je drugi put da je Međedović obezbedio plasman na glavni turnir nekog grend slema pošto je u Rolan Garosu takođe prošao kvalifikacije.

U Parizu je poražen u prvom kolu od Markosa Hirona u četiri seta 6:0, 6:2, 1:6, 6:0.

Ukoliko bude imao sreće na žrebu u petak, a u prvom kolu uspeo da pobedi protivnika, mogao bi da popravi plasman. Trenutno, 156. mesto, najbolje je u njegovoj mladoj karijeri.

 

(Pančevac/Kurir)

VIMBLDON ODLUČIO, ALKARAZ PRVI, ĐOKOVIĆ DRUGI Novak postavljen za 2. nosioca na londonskom Gren slemu! Španac ga prestigao u zadnji čas! FOTO

NOVAK APSOLUTNI FAVORIT NA VIMBLDONU Svetske kladionice mu daju najveće šanse za titulu u Londonu! Alkaraz i Medvedev daleko iza njega!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.