27. VIVE FESTIVAL 27. AVGUSTA U DEBELJAČI Nastupaju amaterski i profesionalni pevači, a neće biti izostavljen ni tradicionalni takmičarski deo programa!

21:56

24.07.2023

Podeli vest:

Dom kulture Debeljača

Na ovogodišnjem Vive festivalu u Debeljači nastupiće i pevači amateri sa mađarskim pesmama i profesionalni pevači koji će izvesti novokompovane pesme. VIVE festival ove godine biće organizovan 27. avgusta u Domu kulture „Jožef Atila“ u Debeljači.

VIVE festival će se ove godine održati po 27. put u Debeljači.

Takmičarski deo programa neće izostati ove godine, kao ni učešće pobednika prethodnih izdanja festivala i višestrukih učesnika u okviru revijelnog dela programa. Na konkurs se prijavilo četvoro solista.

Festival se održava u znak sećanja na istaknutog kompozitora, Đulu Vitkaija. Zahvaljujući ovom važnom događaju, nastalo je preko tri stotine kompozicija, koje su stvarane po ugledu na tradicionlanu mađarsku muziku.

Vive festival ima status od posebnog značaja za vojvođanske mađare i organizuje se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, opštine Kovačica i Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

 

(Pančevac)

PODELA PLAVIH KANTI ZA AMBALAŽNI OTPAD U PANČEVU UVELIKO U TOKU Evo kako da preuzmete kante za razvrstavanje sekundarnih sirovina! FOTO

EDUKATIVNE I ZABAVNE RADIONICE ODUŠEVILE DECU U PADINI Mališani uživali u eksperimentima profesora hemije! VIDEO

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.