RHMZ IZDAO TRI NOVA UPOZORENJA: Očekuju se jaka grmljavina i obilne padavine, oprez zbog orkanskog udara vetra

11:37

25.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod izdao je tri nova upozorenja koja se odnose na visoke temperature, kao i na naglu promenu vremena koja će biti praćena nepogodama.

Upozorenje na visoke temperature

– I danas veoma toplo, posebno u centralnoj i južnoj Srbiji gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan – od 37 do 40 stepeni – navodi se u prvom upozorenju RHMZ-a.

Upozorenje na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature (u većini mesta za 10 do 15 stepeni) danas krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)“, navodi se u drugom upozorenju RHMZ-a.

Upozorenje za područje Beograda na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu

– Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)“, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Upaljen meteo-alarm
Crveni meteo-alarm upaljen je zbog ekstremno visokih temperatura koje se očekuju na području Šumadije, Pomoravlja, u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM.

Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno. U ostalim krajevima Srbije na snazi su narandžasti i žuti meteo-alarm zbog jakog vetra, grmljavine i kiše.

NA SNAZI CRVENI METEO-ALARM: Danas i do 40 stepeni, a onda nagla promena vremena

(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.