NAJBOLJI RECEPT ZA DŽEM OD ŠLJIVA: Dodajte jedan sastojak i uživajte u neodoljivom ukusu
Sezona šljiva je došla, pa vam u nastavku donosimo recept sa kojim ćete oduševiti sve koji ga probaju, a tajna je samo u jednom sastojku koji vam ne bi baš pao na pamet da stavite u šerpu – čokolada za kuvanje.
Sastojci:
2 kg šljiva
1 kg šećera
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Šljive oprati, očistiti od koštica i samleti na mašini za meso. Dodati šećer, izmešati i staviti u dublji posudu. Rernu uključiti na najjače i staviti voćnu kašu da se krčka. Povremeno promešati, na oko15 minuta. Posle sat vremena proveriti da li se voće dovoljno zapeklo. Izvadite iz rerne i dok je džem još vreo, dodajte istopljenu čokoladu i promešajte.Mlak džem sipati u tegle, pa vratiti u rernu na još 15-tak minuta.
(Pančevac/Stil)