NEPOSTOJEĆI RATARI: Razotkriveno 20.000 LAŽNIH prijava za subvencije!

13:02

10.08.2023

Podeli vest:

pixabay

Država je preko eAgrara i korišćenjem satelitskih snimaka utvrdila da su podnete LAŽNE prijave za subvencije za čak pola miliona hektara površina koje se ne obrađuju!

Drugim rečima i brojevima, ispostavilo se da je čak 20.000 prijava za subvencije lažno, a reč je o iznosu od čak 80 miliona evra. Inače, država je ratarima povećala subvencije, ali je očigledno i sprovela detaljnu kontrolu samog procesa i proverila prijave.

Naime, u prijavama su navedene kulture poput kukuruza, pšenice, uljane repice i ostalih, ali se na snimcima vidi da je na navedenim parcelama gusta šuma. Kako kažu iz vrha države, eAgrar je mnogo olakšao posao u pogledu praćenja i kontrole, pa nema mesta ovakvim malverzacijama, a samim tim ni neopravdanom odlivu novca iz državnog budžeta.

Subvencije su veoma važne poljoprivrednicima, pa je vest o broju lažnih ratara koji su pokušali da zloupotrebe subvencije zaista poražavajući. Stanje u kom se trenutno nalazi srpska poljoprivreda je ove godine veoma loše, uz izazove poput borbe sa vremenskim nepogodama i nepovoljnim otkupnim cenama. Nadamo se da proizvođači koji namenski koriste pomoć države neće trpeti zbog ovog incidenta i da će svoja sredstva dobiti na vreme da završe radove.

Ostaje da se vidi da li će se i na koji način ljudi koji su poslali lažne prijave sankcionisati.

(Pančevac/Agromedia)

PAO MALI AVION U BATAJNICI: Letelica se srušila u njivu nedaleko od aerodroma „13. maj“

MOŽE DA ZALJUTI CELO SELO, I TO PO BAKINOM RECEPTU Najskuplje ljute papričice na svetu iz okoline Knića VIDEO

KARANFIL ZNAČI BOG, A KOD NAS JE POPULARAN KO SEOSKI LEPOTAN: Međunarodni simbol ljubavi i majčine naklonosti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.