PENZIONERI IZ DOLOVA NE MIRUJU Pronašli svoj eliksir mladosti na izvoru kod crkve Vodice

08:26

16.08.2023

Podeli vest:

Facebook/Dolovačkakultura

Udruženje penzionera iz Dolova ne miruje sa svojim aktivnostima, a poslednja akcija im je bila okupljanje oko crkve Vodice u Dolovu i to u dve prethodne subote, 5. i 12. avgusta.
Predsednik te organizacije Vlada Dimitrijev kaže da je ideja ovog skupa bila da se nastavi sa obilaskom lokaliteta u Dolovu, koji imaju kulturno-turistički potencijal.
– Crkva Vodice jedna je od četiri koje Dolovo ima i po tome je svakako jedinstveno, pa privlači pažnju. U oba ta navrata okupilo se nas pedesetak u letnjikovcu kod pomenutog hrama, koji predstavlja izvanredno mesto za piknik. Tako smo otišli radi druženja uz domaći gulaš, kako bismo uživali na čistom vazduhu u miru uz šum izvora lekovite vode – kaže on.

 

Dimitrijev smatra da dolovačke kulturno-turističke lokalitete treba permanentno činiti vidljivim široj javnosti, kako bi selo otvorilo sebi novu turističku perspektivu.
Sa svim navedenim slaže se i paroh crkve Vodice, Bojan Gavrilović, koji je u poslednje vreme uz pomoć parohijana, od crkve Vodice i prostora oko nje napravio bajkovito, gotovo rajsko mesto.

(Pančevac)

NA JESEN DRUGO KOLO NAGRADNE IGRE“UZMI RAČUN I POBEDI“: Objavljena nova verzija mobilne aplikacije

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.