PRESREĆAN SAM ŠTO SAM DEO PRIČE KOJA JE ISTORIJSKA ZA PANČEVO Stevanović: Ponosan sam što smo omogućili da u našem gradu gledamo utakmice Superlige Srbije!

15:13

21.08.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo
Fudbalski klub Železničar ispisao je nove stranice u svojoj skoro 80 godina dugoj istoriji. Superliga Srbije je kruna kluba koji je za samo godinu dana dobio kompletno renoviran stadion uz podršku grada Pančeva. Gradonačelnik Aleksandar Stevanović kaže da će grad nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu i da na taj način brine o profesionalnim sportistima i rekreativcima.

Istorijski uspeh fudbalskog kluba Železničar i takmičenje u Superligi Srbije do kojeg se došlo napornim radom i ulaganjem. Klub i njegovo rukovodstvo pokazali su i dokazali da mogu bolje i na višem sportskom nivou.

Uz to ide i podrška grada Pančeva koja je omogućila da se na terenu nađe najsavremenija podloga, a za posetioce su uređene tribine i loža, postavljen je video bim, a stadion je prvi put dobio i odgovarajuću rasvetu.

– Ja sam izuzetno ponosan što smo omogućili da možemo ovde u našem gradu da gledamo utakmicu Superlige Srbije i gledaćemo sutra i Crvenu zvezdu i Partizan i sve druge klubove koji igraju u Superligi“, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i istakao:

– Nadam se da to što je ova sezona istorijska, da će postati kontinuitet  i da će Želazničar u budućnosti biti jedan stabilan superligaš. Presrećan sam što mogu da budem deo ove jedne priče koja je istorijska za grad Pančevo.

Gradonačelnik navodi da je kompletna rekonstrukcija stadiona urađena za samo godinu dana.

– Zaista mi je puno srce što smo stvorili uslove da Železničar, koji je još pre nekoliko godina iskazao ambiciju da igra najviši rang u našoj državi, igra Superligu, igra sa najboljim klubovima, da može da igra ovde u Pančevu što do ove godine nije bilo moguće, s obzirom da nismo imali objekat koji je ispunjavao uslove Fudbalskog saveza”, istakao je gradonačelnik.

Ulagalo se i ulagaće se i dalje je u sportsku infrastrukturu, naglasio je Aleksandar Stevanović. I to ne samo u SRC Mladost, već i u Narodnoj bašti gde je urađena tartan staza, a u razgovoru sa građanima grad Pančevo će videti šta je još tamo potrebno uraditi. Biće ulaganja i u halu sportova i u gradske bazene.

– Tako da ćemo stvarati uslove da deca u Pančevu se bave sportom rekreativno, ali i da igraju na profesionalnom nivou i da sutra imamo i u Superligi neke nove Pančevce, kao i u prvoj košarkaškoj, rukometnoj ligi Srbije, i u drugim sportovima u kojima je Pančevo na vrhunskom nivou, rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Pančeva osvrnuo se na prvu superligašku utakmicu u Kruševcu kada je FK Železničar ostvario pobedu.

– Ona prva istorijska pobeda je nešto što je bilo fenomenalno i nešto što će se pamtiti u dugoj istoriji Železničara i istoriji grada Pančeva kao prva superligaška utakmica u kojoj je klub iz Pančeva osvojio prvu superligašku pobedu, kaže Aleksandar Stevanović.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

GRADSKA MENADžERKA MAJA VITMAN Do kraja godine biće završena druga faza radova na keju, postavljena nova kompozicija voza, osvetljenje i dečije igralište! 300 novih stabala

GRAD PANČEVO ODOBRIO SREDSTVA U OBLASTI KULTURE I AMATERSKOG STVARALAŠTVA: 9.5 miliona dinara za 82 udruženja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.