MAJA VITMAN NA INSTAGRAMU: Uradili smo! Nakon 135 godina rekonstruisana sportska sala u Gimnaziji!

10:57

01.09.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/maja.vitman

Maja Vitman, gradska menadžerka, objavila je na Instagramu lepe vesti. Nakon 135 godina kompletno je rekonstruisana sportska sala u Gimnaziji „Uroš Predić“. Takođe je i najavila da će u toku 2023-2024 biti izgrađen novi objekat u kompleksu škole neto površine 981m2.

– Grad Pančevo je u budžetu odvojio sredstva za dvogodišnju realizaciju projekta izgradnje jednog novog objekta, neto površine 981.00m². Odnosi se na prizemnje, prvi sprat i podkrovlje.

U skladu sa potrebama Gimnazije „Uroš Predić“ i savremenim metodma školovanja planiran je novi objekat u kompleksu škole koji će raspolagati sa 7 kabineta, 3 univerzalne učionice (jedna mini), mali amfiteatar i multifunkcionalni prostor (biblioteka, učenički klub i prostor za edukaciju profesora) + zbornica i to:

– u prizemlju sa mini amfiteatrom i kabinetom za biologiju, kabinetima za hemiju i fiziku (kabineti sa dodatnim ostavama za rekvizite i laboratorijski materijal)
– na spratu sa tri kabineta za informatiku, jednom univerzalnom učionicom i mini zbornicom
– u potkrovlju sa jednim kabinetom za informatiku, univerzalnom učionicom i mini učionicom za male jezičke grupe kao i sa multifunkcionalnim prostorom (biblioteka, učenički klub i prostor za edukaciju profesora – najavila je gradska menadžerka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Vitman (@maja.vitman)

Gimnazija „Uroš Predić“ u Pančevu je jedna od najstarijih prosvetnih institucija u Srbiji.
Zgrada Gimnazije i zgrada fiskulturne sale, koja je njen sastavni deo, su utvrđeni za spomenik kulture odlukom o utvrđivanju Vlade Republoike Srbije 1997. godine.
Gradnja zgrade Gimnazije započeta je 1887. godine, a završena je sledeće, 1888 godine, kada je sagrađena i fiskulturna sala.

Pored arhitektonskih vrednosti izraženih u stilnim karakteristikama i dosledno sprovedenoj prostornoj organizaciji, spomenik kulture ima i izuzretne kulzurno – istorijeke vrednosti. Kao prva i jedina pančevačka gimnazija već više od sto godina daje značajan doprinos razvoju kulture i obrazovanja u ovoj sredini. Među njenim đacima bili su UrošPredić, Mihajlo Pupin, a jedno vreme u njoj je kao profesor službovao Miloš Crnjanski.

Lokacija gimnazije se nalazi u okviru zaštićenog gradskoh jezgra.

(Pančevac)

ODUGOVLAČITE SA KUPOVINOM STANA NA KREDIT: Ovo je ŠOK RAČUNICA banaka za OTPLATU KREDITA! Evo sa koliko godina ste već prestari

POSLEDNJI INTERVJU DRAGANA ŽIVKOVIĆA ZA PANČEVAC: Ceo život obeležen muzikom! Evo kako su nastali Banatski kicoši! Auto-stopom na evropski Vudstok!

UDRUŽENJE ROK MUZIČARA PANČEVA Preminuo Dragan Živković Bale

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.