KOJI JE DANAS PRAZNIK, ŠTA IMA NOVO? Gradonačelnik Pančeva čestitao prvacima polazak u školu! Ovog jutra prvo zvono zvoni za đake prvake

13:30

01.09.2023

Podeli vest:

Printscreen/TVP

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović čestitao je danas svim đacima prvacima polazak u školu, a ostalim učenicima srećnu novu školsku godinu. Ovog jutra prvo zvono zvoni za đake prvake.

„Koji je danas praznik, šta ima novo? Krenulo dete da uči slovo! Dragi đaci prvaci, želim vam da s radošću idete u školu, da vam učenje ne predstavlja obavezu, već da uživate dok stičete nova znanja i nove drugare.

Želim vam da ponesete lepe uspomene iz đačkog doba. Uz pomoć nastavnika, roditelja i drugara mislim da ćete lako savladati slova i brojeve i zadatke koje budete dobijali, jer je đačko doba najlepše i najbezbrižnije doba. Vaš zadatak je da učite, a naš zadatak je da vam omogućimo i pomognemo da što lakše savladate svaku prepreku i usvajate što lakše nova znanja, kako biste izrasli u obrazovane, zadovoljne, dobre i odgovorne ljude.

Bez obrazovanih mladih ljudi nije moguć ni dalji napredak i razvoj našeg grada, zato ćemo nastaviti da podržavamo, ulažemo, razvijamo i da prilagođavamo obrazovni sistem, kako bi vas što bolje pripremili za budućnost. Želim vam srećan polazak u školu i uspešnu školsku godinu,“ navodi se u čestitki Aleksandra Stevanovića, gradonačelnika Pančeva.

Na teritoriji grada Pančeva u ovoj školskoj godini imamo 51 đaka prvaka više u odnosu na prošlu. Upisan je 1171 prvak, 757 u gradskim školama, a 414 učenika kreće u prvi razred u naseljenim mestima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.