ZBOG NJE JE SRBIJA IZGUBILA ZLATO, A TREBALO JE DA IGRA ZA NAS Dobila je srpski pasoš, ali je izabrala Tursku! Terzić hteo Kubanku za naš tim!

14:50

04.09.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: abreusmelisavargas

Melisa Vargas je na svom prvom evropskom prvenstvu ponela epitet MVP šampionata, jer je najzaslužnija što su odbojkašice Turske osvojile prvu titulu prvaka Evrope. Magična Kubanka rođena je na dan Novosti, 16. oktobra 1999. Rano je debitovala za svoju selekciju i dok nije napustila karipsku zemlju osvajala je pojedinačne nagrade.

Međutim, 2016. otišla je bez dozvole Saveza u češki Prostroj, zbog čega je suspendovana na četiri godine. Godinu dana kasnije prešla je u švajcarski Volero, a 2019. ju je nekadašnji selektor Srbije Zoran Terzić doveo u Fenerbahče.

Sjajna korektorka je 2019. dobila srpski pasoš, a ubrzo je naš Savez predao FIVB zahtev za dobijanje sportskog državljanstva Srbije. U septembru 2020. činilo se da će zaigrati za Srbiju. Tadašnji selektor Zoran Terzić planirao je da u reprezentaciji zameni Brankicu Mihajlović i upari je sa Tijanom Bošković. Da bi to bio pun pogodak videlo se proteklih dana, kada selektor Turske Danijele Santareli od prvog dana igrao sa Vargasovom i Karakurtovom.

Međutim, do preokreta dolazi u aprilu 2021, kada je dobila dokumenta Turske i posle dvogodišnje pauze zaigrala je ove sezone za novu zemlju. I već prvog leta Turkinje su osvojile svoja prva zlata: u Ligi nacija i preksinoć na EP u Briselu.

Vargas je najzaslužnija i što je Fenerbahče Zorana Terzića ove godine osvojio prvenstvo Turske.

(Pančevac/Novosti)

TURKINJE IPAK JAČE! Srbija u triler završnici ostala bez zlatne medalje! Nakon preokreta Turska dolazi do prvog pehara EP!

SREBRNE ODBOJKAŠICE KOD PREDSEDNIKA NA PRIJEMU Vučić će primiti reprezentativke u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.